Φόρουμ των Δελφών. Η Επόμενη Μέρα είναι ο τίτλος του (ψηφιακού) 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που ξεκινά την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στις 12.30 με εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες με 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα, επικεντρωμένο στις προκλήσεις και τις δράσεις της επόμενης μέρας, μετά το φαινόμενο της πανδημίας που αλλάζει σιγά σιγά τον κόσμο.                            

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει το Φόρουμ με μία σημαντική συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17.15.

Περισσότεροι από 200 καλεσμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, μεταξύ των οποίων οι ευρωπαίοι επίτροποι Στέλλα Κυριακίδου (επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων), Olivér Várhelyi (επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης), Kadri Simson (επίτροπος Ενέργειας), Ylva Johansson (επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας  Aleksandar Vučić, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο πρωθυπουργός της  Βόρειας Μακεδονίας (2017-2020) Zoran Zaev, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994) Carl Bildt, ο αναπληρωτής Βοηθός Εξωτερικών των ΗΠΑ Matthew Palmer, o αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Tao Zhang, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Alan Wolff κ.ά.    

Οι περισσότερες συζητήσεις του Φόρουμ θα μεταδίδονται ζωντανά από το Ζάππειο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και θα μεταδοθεί σε live stream στο delphiforum.gr.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr

Ψηφιακή εκδήλωση. Με 155 επιβεβαιωμένες και δεκάδες άλλες σε προγραμματισμό Β2Β επαφές άρχισε η τετραήμερη ψηφιακή εκδήλωση επιχειρηματικής δικτύωσης με τίτλο «Hellenic-German Virtual Business Forum – Virtual B2B Meetings in Energy, Renewables, Environmental Technologies and Innovation», που συνδιοργανώνουν το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας Βερολίνου και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στο e-Business-Forum, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων της αγοράς, εκ των οποίων 84 προέρχονται από τη Γερμανία και 118 από την Ελλάδα. Οι περισσότεροι εξ αυτών θα διερευνήσουν τα περιθώρια επιχειρηματικών ή και επενδυτικών συνεργασιών στους τομείς της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και της καινοτομίας. Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση των συμμετοχών, 148 αφορούν εκπροσώπους εταιρειών, 11 Πανεπιστημίων, 11 Ερευνητικών Ιδρυμάτων, 13 Οργανισμών, 12 εκπροσώπους κυβερνητικών Αρχών και 11 εκπροσώπους άλλων φορέων.