Οταν κάποιος θέλει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, είναι βέβαιο ότι θα βρει τον τρόπο. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε στην εποχή του κορωνοϊού. Στον χώρο του αθλητισμού δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν μπροστά βοηθώντας με κάθε τρόπο όσους είχαν ανάγκη.

Ενας από αυτούς είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Στη Σερβία τον λατρεύουν. Η δημοτικότητά του ήταν πάντα πολύ ψηλά, όμως αυτή την εποχή έχει εκτοξευτεί.

«Λαϊκό ήρωα» τον χαρακτήρισε ο Τύπος. Ο 32χρονος Σέρβος έχει ήδη συνεισφέρει με 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας του, ενώ ως πρόεδρος των παικτών της ATP εκπόνησε σχέδιο για τη δημιουργία ειδικού ταμείου προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά οι αθλητές που είναι σε χαμηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τζόκοβιτς έχει πει αρκετές φορές ότι αισθάνεται τυχερός που έχει κερδίσει τόσο πολλά χρήματα ώστε να μπορεί να έχει αυτός και η οικογένειά του μία άνετη ζωή. Πέρα από αυτό, έχει πάντα στο μυαλό του τις θυσίες που έκανε η οικογένειά του για να φτάσει ο ίδιος σε αυτό το επίπεδο.

Κι όταν δεν ξεχνάς από πού ξεκίνησες, πάντα το μυαλό είναι σε αυτούς που έχουν ανάγκη βοήθειας. Στη Σερβία γνωρίζουν πως ο 32χρονος πρωταθλητής βοηθά αρκετές οικογένειες που έχουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Ο Τζόκοβιτς έχει αποδείξει πως είναι άνθρωπος που δεν φοβάται να πει τη γνώμη του, αλλά και να αναλάβει ευθύνες. Ως πρόεδρος των παικτών της ATP, έχει βγει πολλές φορές μπροστά για να υποστηρίξει θέματα που αφορούν συναθλητές του.

Τελευταία κίνησή του ήταν το Adria Tour, ένα τουρνουά προετοιμασίας (13 Ιουνίου – 5 Ιουλίου) για την ενίσχυση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το οποίο θα διεξαχθεί σε Βελιγράδι, Ζαντάρ, Μαυροβούνιο, Μπάνια Λούκα. Ο Τζόκοβιτς έχει πάντα τον τρόπο να πείθει τους συναθλητές του να τον ακολουθούν. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.