Σε πρωτόγνωρα ταραγμένα νερά πλέει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Λέξεις όπως «πόλεμος» και «εμφύλιος» δικαστών είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που… συνοδεύουν όσα συμβαίνουν στη μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας. Εδώ και πολύ καιρό το πάλαι ποτέ «ενωτικό» προεδρείο αποτελεί παρελθόν. Και με φόντο πλέον τις εκλογές για την ανάδειξη νέας συνδικαλιστικής ηγεσίας, έχει ξεσπάσει για τα καλά μια καταιγίδα άνευ προηγουμένου…

Η πλευρά της πλειοψηφίας, που εκπροσωπείται από 9 μέλη του ΔΣ, επικαλούμενη τις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει διατυπώσει την άποψη ότι θα πρέπει να μετατεθεί η διενέργεια των εκλογών σε ημερομηνία μετά την 30ή Ιουνίου και με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι «προσφεύγουμε άμεσα λόγω της λήξης της θητείας μας ενώπιον της μόνης αρμόδιας θεσμικά ελληνικής Δικαιοσύνης για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΔΕ, με αποκλειστικό έργο τη διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ενωση».

Από την πλευρά του το προεδρείο της Ενωσης, επικαλούμενο και σχετική γνωμάτευση του ΕΟΔΥ, έχει διατυπώσει τη θέση ότι οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στην ώρα τους με όλα τα αναγκαία τα μέτρα προστασίας. Εχουν μάλιστα ανακοινώσει τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και το αίτημα περί διορισμού προσωρινής διοίκησης.

Απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό, πάντως, δεν λείπουν και οι φωνές παραίνεσης για ηπιότερους τόνους και συναινετικές λύσεις, καθώς όλα όσα γίνονται έχουν άμεση επίπτωση στην απήχηση της Ενωσης και προς την κοινωνία.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.