Εστω και την ύστατη στιγμή βρέθηκε λύση και η σεζόν στο πρωτάθλημα της Volley League θα ολοκληρωθεί, καθώς αποφασίστηκε η διεξαγωγή των πλέι οφ.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου (οι τέσσερις πρώτες ομάδες την ημέρα που διακόπηκε το πρωτάθλημα) θα αγωνιστούν στο φάιναλ φορ, οι ημιτελικοί του οποίου θα διεξαχθούν (κατά προτίμηση) στο ΟΑΚΑ και οι τελικοί στις έδρες των ομάδων.

Τα ζευγάρια θα είναι Ολυμπιακός – Φοίνικας και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, ενώ οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων (όπως και η οριστικοποίηση του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς) θα οριστούν ύστερα από συνεννόηση της ΕΣΑΠ με τον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Επίσης, αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό η νικήτρια ομάδα θα αναδειχτεί στις δύο νίκες.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά η πρόταση για φάιναλ φορ (είχε τεθεί και στο ΔΣ της 12/5) απορρίφθηκε, καθώς ψήφισαν κατά ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Κηφισιά και λευκό η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Στη συνέχεια, έγινε ψηφοφορία για ανάδειξη πρωταθλητή, χωρίς όμως κι εκεί αποτέλεσμα, καθώς ήταν αντίθετοι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ενώ η Ελπίδα προτίμησε πάλι λευκό. Ετσι, κι ενώ είχαν φτάσει σε αδιέξοδο, με πρόταση του Παναθηναϊκού αποφασίστηκε να διεξαχθεί φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ, κάτι που ψήφισαν όλες οι ομάδες πλην ΠΑΟΚ.