Ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνάντησε τον Τζόρνταν, βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω και λίγο έλειψε να πιαστούν κιόλας στα χέρια πριν από 37 χρόνια στα Πατήσια, όπου η Εθνική αντιμετώπισε το Νορθ Καρολάινα. Οντως λοιπόν τον γνωρίζει εξ απαλών ονύχων...

«Ολη η συγκλονιστική διαδρομή του είναι μάθημα ζωής» σχολιάζει ο «Δράκος», που παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή το ντοκιμαντέρ προσπαθώντας να διαβάσει πίσω από τις εικόνες, τις λέξεις και τη γλώσσα του σώματος. «Η σκληρή δουλειά, τα προσόντα, το πάθος και η αφοσίωσή του συνιστούν ένα παράδειγμα προς μίμηση. Εβαλε μια ομάδα στον χάρτη, την έκανε πρωταθλήτρια και ταρακούνησε για τα καλά το παγκόσμιο μπασκετικό, αλλά συνάμα και κοινωνικό γίγνεσθαι».

Και συνεχίζει ο Γιαννάκης: «Αυτή η ιστορία μας διδάσκει ότι πρέπει τα ταλέντα και οι δεξιότητες να συνδυάζονται με την πνευματική δύναμη και τον καλώς εννοούμενο εγωισμό. Αποδεικνύεται επίσης πόσο σπουδαίο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες και η διαχείριση των καταστάσεων ώστε να συμβεί κάτι τεράστιο, κάτι συγκλονιστικό, κάτι που ίσως φαίνεται εξωπραγματικό. Μπορεί όλο αυτό να φαίνεται ρετρό, αλλά έχει δυναμική τόσο του παρόντος, όσο και του μέλλοντος».