Προπονήσεις στην εποχή των κοινωνικών αποστάσεων. Οι Γερμανοί δείχνουν το δρόμο στις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στα προπονητικά κέντρα ενόψει της επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Σχεδόν το σύνολο των ομάδων της Μπουντεσλίγκα ξεκίνησαν προετοιμασία. Οι συνθήκες όμως δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες υποχρεώνονται να φορούν γάντια, απαγορεύονται τα τάκλιν, οι διεκδικήσεις της μπάλας και βεβαίως οι ντρίμπλες.

Οι προπονήσεις γίνονται σε μικρά γκρουπ μέχρι πέντε παικτών και οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες στο πρωτόκολλο για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.  Απαγορεύονται φυσικά οι χειραψίες και οι αγκαλιές, τα ντους στα αποδυτήρια, ενώ τα σνακ που τους προσφέρονται πρέπει να καταναλώνονται σπίτι. Στη Βόλφσμπουργκ οι παίκτες υποχρεώνονται να καλύπτουν τα χέρια τους με γάντια παρά τους 22 βαθμούς Κελσίου. «Φυσικά γνωρίζουμε πως είναι υποχρεωτικό, αλλά παραμένει αστείο», παραδέχεται ο επιθετικός Μαξιμίλιαν Αρνολντ. Από την απραξία τριών εβδομάδων πολλοί παίκτες παρουσιάζουν προβλήματα στην τεχνική τους κατάρτιση. Αυτό όμως που ενδιαφέρει πρωτίστως τους προπονητές είναι η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.