Λιβάγια, Αραούχο, Ολιβέιρα. Αν η ΑΕΚ καταφέρει και διατηρήσει τη συγκεκριμένη τριάδα για την επίθεσή της, ο Μάσιμο Καρέρα θα αρχίσει τη νέα σεζόν με καλύτερες προϋποθέσεις απ’ αυτές που βρήκε όταν ήρθε. Και σίγουρα με καλύτερες συνθήκες απ’ αυτές που είχε ο προπονητής του περασμένου καλοκαιριού. Μια επιθετική τριπλέτα όνειρο και ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του κάθε προπονητή, που μπορεί γύρω της να χτίσει πολλά πράγματα.

Ο Καρέρα άφησε μια αίσθηση πως πρόκειται για προπονητή που κοιτάζει κυρίως την άμυνά του. Συνέβη λόγω της εικόνας της ΑΕΚ στα μεγάλα ντέρμπι, εκεί που η σκοπιμότητα πολλές φορές καθορίζει τον τρόπο που θα παρατάξει ο κάθε προπονητής την ομάδα του. Ομως η πορεία του και η παρουσία του στη Ρωσία μόνο αυτό δεν δείχνουν. Αντίθετα με όσα στην Ελλάδα πιθανόν να πιστεύουμε, ο Καρέρα είναι προπονητής που μπορεί να προσαρμοστεί σε δεδομένα που έχει. Αναλόγως τη… φαρέτρα, θα παλέψει με όποια «όπλα» εκείνη του επιτάσσει.

Οι πληροφορίες για παραμονή και του Αραούχο, μαζί με τον Λιβάγια και τον Ολιβέιρα, που έχουν συμβόλαιο, προσφέρουν στον ιταλό προπονητή μια πολύ ποιοτική πρώτη ύλη για τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Κι αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τον Μάνταλο, τότε η ΑΕΚ ξεκινά με μια τετράδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Και προσφέρει στον Καρέρα την ευκαιρία να πειραματιστεί, να δουλέψει, να φτιάξει μια ομάδα επιθετική, με φαντασία και με αποτελεσματικότητα.

Μια ΑΕΚ που θα μπει για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αφού αυτός είναι ο στόχος της. Αυτό τόνισε άλλωστε και ο Μάρκο Λιβάγια σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Κροατίας. Πως παρά τις προτάσεις που έχει από μεγαλύτερα πρωταθλήματα, προτιμά την ΑΕΚ που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα, από μια μικρομεσαία ομάδα κάποιου πιο προηγμένου πρωταθλήματος.