Προ ημερών γνωστοποιήθηκε ότι καθ’ υπόδειξη της UEFA θα χαλαρώσουν τα κριτήρια για την αδειοδότηση των ποδοσφαιρικών ομάδων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο (αποκλειστικά για τη σεζόν 2020-21, λόγω κορωνοϊού) και πλέον στην Ελλάδα άνοιξε η κουβέντα για την απαλοιφή της ποινής -6.

«Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θεωρεί αδιανόητη την αφαίρεση 6 βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες», αναφέρει ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Γιώργος Δημητρίου στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Ζητάει μάλιστα εξουσιοδότηση για να αλληλογραφήσει με την UEFA, προκειμένου να αιτηθεί την αλλαγή της ισχύουσας ποινής την οποία επισύρει η μη εξασφάλιση της άδειας.

Ο Δημητρίου ζητάει επίσης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης:

1. Την αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48, 51 και 52 του κανονισμού αδειοδότησης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Τα εν λόγω κριτήρια σχετίζονται με την αξιολόγηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (βιωσιμότητας), τα οποία ανεστάλησαν ήδη από την UEFA για τη λήψη άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2. Την αναστολή εκτέλεσης όλων των πειθαρχικών κυρώσεων (αφαίρεση βαθμών) από αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ αναφορικά με οικονομικές αξιώσεις εργαζομένων (προσφυγές) έως τις 30/6/20.

3. Σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ, την αναστολή για την άδεια Super League 2 του Αρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης.

4. Την πραγματοποίηση των εκδικάσεων για τη χορήγηση των αδειών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σημειωτέον την προσεχή Πέμπτη η ΕΕ της ΕΠΟ θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης και θα συζητηθούν τα θέματα αδειοδότησης, ενώ θα επισημοποιηθεί η αναβολή των επαναληπτικών ημιτελικών Κυπέλλου.

Ν.Β.