Βαρύ πένθος για τον Φερνάντο Σάντος. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και διάσημος φιλέλληνας, έχασε τη μητέρα του Μαρία ντε Λούρντες Φερνάντες Σάντος, σε ηλικία 83 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η πορτογαλική ομοσπονδία.  

Ο ζηλιάρης ΛεΜπρόν!

«Aν ήταν η ζήλεια ψώρα θα κόλλαγε όλη η χώρα», λέει μια ελληνική παροιμία που κολλάει γάντι στην περίσταση: όχι στην περίσταση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά σε εκείνη της αναμενόμενης και πολυπόθητης προβολής του ντοκιμαντέρ παραγωγής του ESPN, «The Last Dance», που είναι αφιερωμένη στον Μάικλ Τζόρνταν και πραγματεύεται την τελευταία και θριαμβευτική σεζόν του με τους Μπουλς…

Ενώ, λοιπόν, ο κόσμος ανυπομονεί για την προβολή των δέκα επεισοδίων από το Netflix, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής: «Σκέπτομαι να απαριθμήσω μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα ματς και τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας μου, μέσα από το Instagram Live ή να κάνω ένα φιλμ και να το κρατήσω για κάποια άλλη στιγμή».

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε χαμό, μάλιστα οι δημοσιογράφοι Κρις Μπρουσάρ και Ρομπ Πάρκερ έσπευσαν να… κράξουν σε εκπομπή του Fox Sports τον σούπερ σταρ των Λέικερς. «Ο ΛεΜπρόν προσπαθεί να επισκιάσει το ντοκιμαντέρ του Τζόρνταν! Τι παράξενο timing, ξαφνικά να κάνει αυτό το tweet. Είναι ο κλασικός και τόσο προβλέψιμος ΛεΜπρόν, ζηλεύει, σαν να προσπαθεί να μετρηθεί με τον Τζόρνταν, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να πείσει τον κόσμο ότι είναι καλύτερος από αυτόν! Είμαι σίγουρος ότι οι φαν του ΛεΜπρόν θα το αγαπήσουν…»

Η νέα καριέρα του Επστάιν

Σελίδα γυρίζει στην καριέρα του ο Ντένις Επστάιν επιλέγοντας να σταδιοδρομήσει ως προπονητής. Ο ταχύτατος αριστερός winger, που θα συμπληρώσει το 34ο έτος της ηλικίας του στις 2 Ιουλίου, θα αναλάβει τη νέα σεζόν την Κ23 της Μπάλινγκεν.

Η συγκεκριμένη ομάδα δεν προέκυψε τυχαία, αφού τον οδήγησε σε επαναπατρισμό το περασμένο καλοκαίρι για να παίξει στην 4η κατηγορία της Γερμανίας τη σεζόν 2019-20.

Προηγουμένως ο Επστάιν είχε αγωνιστεί οκτώ χρονιές στην Ελλάδα (με παρένθεση την τριετία στη Φρανκφούρτη) θητεύοντας σε πέντε ελληνικές ομάδες: Ηρακλή, Ολυμπιακό, Κέρκυρα, Ατρόμητο και Λαμία. Με τους Ερυθρόλευκους πάντως έπαιξε μόνο σε φιλικά παιχνίδια.

Η ζημιά της Μυκόνου

Η ζημιά είναι δεδομένη για όλα τα νησιά που έχουν ως οικονομικό πυλώνα τον τουρισμό, αλλά η μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται να προκύπτει για τη Μύκονο. Ακόμη κι αν ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες το καλοκαίρι (κορωνοϊού επιτρέποντος) ο δημοφιλής προορισμός των εκπροσώπων της σόουμπιζ θα πληγεί από την απουσία των ποδοσφαιριστών. Ειδικά ο Ιούνιος – κατά τον οποίο συρρέουν διαχρονικά οι αστέρες, αλλά και οι λιγότερο αναγνωρίσιμοι γητευτές της μπάλας στο κοσμοπολίτικο νησί – είναι πλέον καμένο χαρτί.  

Τα παιδία (δεν) παίζει!

Στο σχολείο μαθαίναμε την αττική σύνταξη με κλασικότερο παράδειγμα αυτής την έκφραση «τα παιδία παίζει» και κάτι τέτοιο είπαν και έκαναν μέσω του Instagram ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Γιώργος Πρίντεζης…

«Be back soon» (θα γυρίσω σύντομα) έγραψε από το Μιλγουόκι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και η απάντησή του ήρθε συστημένη από Σύρο μεριά. «Καλά, περίμενε εσύ» σχολίασε ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού και μένει να φανεί ποιος θα πέσει μέσα στην εκτίμησή του και ποιος θα διαψευσθεί…

Βαριά καμπάνα σε Μαλαισία και Ταϊλάνδη

Μπορεί οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ακόμα υπάρχουν πολλές ανοιχτές) να έχουν μετατεθεί χρόνικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο τους αρσιβαρίστες της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης.

Καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν πλέον καμία πιθανότητα να στείλουν αθλητή ή αθλήτριά τους στο συγκεκριμένο άθλημα στους Αγώνες του Τόκιο καθώς επιβλήθηκε ο ομαδικός αποκλεισμός των δύο εθνικών ομάδων άρσης βαρών λόγω των πολλών και επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων ντόπινγκ σε αθλητές τους.