Τα συμβόλαια των παικτών τα οποία ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουνίου, είναι εκείνα που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στους συλλόγους για το πώς θα συνεχιστεί και κυρίως πότε θα ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν. Τη στιγμή που η UEFA… νίπτει τα χείρας της για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και ο ίδιος ο αντιπρόεδρός της, Μισέλ Ούβα, πριν από λίγες ημέρες δήλωσε πως δεν είναι δικό τους πρόβλημα τι θα γίνει με τα συμβόλαια, οι σύλλογοι προσπαθούν να βρουν λύση για το ενδεχόμενο να έχουμε αγωνιστική δράση εντός του Ιουλίου.

Και η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή έχουν τα χέρια τους δεμένα. Διότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει έναν ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου, να είναι στον σύλλογο και την 1η Ιουλίου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν έρθει σε συμφωνία με άλλους συλλόγους και θα είναι δικοί τους από τον Ιούλιο.

Η UEFA δεν μπορεί να δώσει λύση και δεν μπορεί να μεσολαβήσει σε συμβόλαια που είναι σε ισχύ και έχουν ισχυρές υπογραφές. Η συζήτηση πρέπει να γίνει μεταξύ των συλλόγων και των ποδοσφαιριστών. Είτε να πάρουν μια κοινή απόφαση σε όλη την Ευρώπη, είτε το κάθε κλαμπ ξεχωριστά να έρθει σε συνεννόηση με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουνίου ώστε να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Αποτελεί ένα πρόβλημα που θα συναντήσουν όλες οι ομάδες στο άμεσο μέλλον και που τον πρώτο λόγο έχουν οι ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα αν όλο αυτό το διάστημα έχουν προκύψει μειώσεις στους μισθούς, είναι δεδομένο πως οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι θα γίνει μετά την 30η Ιουνίου, όταν θα είναι ελεύθεροι στην αγορά.