ΤΑΙΝΙΑ

Tully

ALPHA, 23.40

H Μάρλο (Σαρλίζ Θερόν) είναι μια γυναίκα σε βαθύτατη υπαρξιακή κρίση. Μια νυχτερινή νταντά θα δώσει πνοή στη ζωή της, θα της χαρίσει χαμόγελο, κουράγιο, δύναμη. Ο σκηνοθέτης Τζέισον Ράιτμαν και η σεναριογράφος Ντιάμπλο Κόντι – συνεργάτες στο πολύ καλό «Juno» – έφτιαξαν μια ταινία που με χαλαρό, αλλά ουσιαστικό τρόπο προσπαθεί ν’ αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις ανησυχίες γυναικών σε κρίσιμη ηλικία (λίγο πριν από τα 40). Παραγωγή: ΗΠΑ, 2018 (87′) ***

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η ιστορία πίσω από τον μύθο

ΕΡΤ2, 00.50

Αγία Πετρούπολη, 1916, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται. Ο τσάρος Νικόλαος Β’ και η τσαρίνα Αλεξάνδρα έχουν πέντε παιδιά, τέσσερις κόρες και έναν γιο, τον Αλεξέι. Η αυλή της Αγίας Πετρούπολης είναι η πλέον πολυτελής του κόσμου αλλά αυτή η αυτοκρατορία ζει τις τελευταίες της στιγμές. Ενα δράμα στοιχειώνει την αυτοκρατορική οικογένεια, ο μικρός τσάρος πάσχει από ανίατη ασθένεια, μυστικό πολύ καλά κρυμμένο. Στις 19 Δεκεμβρίου 1916 τα χαράματα ένα πτώμα εκβράζεται στον ποταμό Νέβα κάτω από τη γέφυρα Πετρόφσκι στην έξοδο της Αγίας Πετρούπολης. Το πτώμα είναι του Ρασπούτιν, του μυστικοσυμβούλου του τσάρου και της τσαρίνας και του πιο μισητού ανθρώπου στη Ρωσία. Το πτώμα είναι φοβερά κακοποιημένο και το νέο κυκλοφορεί σαν αστραπή στην πρωτεύουσα. Τι συνέβη στον Ρασπούτιν, το γνωρίζουμε; Την ίδια μέρα γίνεται η νεκροψία στη στρατιωτική ακαδημία.

ΕΚΠΟΜΠΗ

Εκτακτη εκπομπή με τη Ράνια Τζίμα: η κρίση του κορωνοϊού

Mega, 23.00

Συνεχής ενημέρωση σχετικά με την παγκόσμια πανδημία, τον αγώνα τόσο του περιορισμού της διάδοσής της όσο και της ψύχραιμης και προσεκτικής αντιμετώπισής της, τη μεταφορά του μηνύματος προστασίας «Μένουμε στο σπίτι» και των οδηγιών των θεσμικών φορέων υγείας. Απόψεις και ψύχραιμες αποτιμήσεις των ειδικών, τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ψηλά στην ατζέντα του ενημερωτικού τομέα του σταθμού.

ΣΕΙΡΑ

Πενήντα πενήντα

Mega, 22.00

Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει σε ποιο ξενοδοχείο μένουν τα παιδιά και μαζί με την Ελισάβετ τούς κάνει επίσκεψη. Η Ναταλία προκειμένου να τελειώνει μια και καλή αυτή η ιστορία απαιτεί απ’ τον Νικηφόρο να αρχίσει να βλέπει ψυχολόγο. Εκείνος βρίσκει τον γιατρό που θα τον βοηθήσει στο πρόσωπο ενός παλιού συμμαθητή. Εν τω μεταξύ ο Μίμης αναγκάζεται να ξεκινήσει εξαντλητική δίαιτα καθώς η Ξανθίππη τον πρεσάρει για να γίνει «φιγουρίνι» ενόψει του γάμου.