Ενας 25χρονος, στα Ψαχνά της Εύβοιας, χωρίς κανένα προηγούμενο σύμπτωμα, αιφνιδιαστικά άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην περιοχή των Ψαχνών της Εύβοιας και η δημοσιοποίησή του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σοκ, όχι μόνο στην οικογένεια του 25χρονου, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, σήμανε και συναγερμό στην ιατρική κοινότητα, λόγω των ημερών που διανύουμε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, δρομολογήθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες να ελεγχθεί αν ο θάνατος του νεαρού συνδέεται με τον κορωνοϊό. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα πρώτα ευρήματα ο θάνατος του 25χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ολα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο 25χρονος, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του, φέρεται να ένιωσε έντονη δύσπνοια, με αποτέλεσμα σύντομα να καταρρεύσει, μπροστά μάλιστα στα μάτια των γονιών του, που είδαν το παιδί τους να χάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ιατρικός μηχανισμός της περιοχής σε μία ύστατη προσπάθεια να σωθεί η ζωή του νεαρού. Αρχικά ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, στα Ψαχνά της Εύβοιας και ακολούθως στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Φτάνοντας εκεί όμως, δυστυχώς ήταν αργά, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατο του 25χρονου.

Φως στα ακριβή αίτια, που οδήγησαν στον θάνατο τον 25χρονο, αναμένεται να ρίξει η διενέργεια της νεκροψίας –  νεκροτομής. Οι γιατροί πάντως για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο του κορωνοϊού – κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε – προέβησαν άμεσα σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο με γνώμονα και την προστασία της δημόσιας υγείας.