Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μία φορά ο ΟΦΗ. Με σύνθημα «ένα νησί, μια ομάδα, μια αγκαλιά», οι Κρητικοί ενημέρωσαν ότι στο κυριακάτικο ματς με τη Λαμία για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα 1, προβλέπεται να βρεθούν στο Γεντί Κουλέ 250 παιδιά προσφυγικών οικογενειών με τους συνοδούς τους. Η διοίκηση της ομάδας ανέλαβε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την υποστήριξη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Επιπλέον, είναι προσκεκλημένες και οικογένειες αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται σε Ηράκλειο, Σητεία και Χανιά.

Οι δυσμενείς κρίσεις κόστισαν 16.000 ευρώ

Με βάση το άρθρο περί δυσμενών κρίσεων είχε ασκηθεί δίωξη στον Μάκη Γκαγκάτση και χθες ανακοινώθηκε η «καμπάνα». Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε πρόστιμο 16.000 ευρώ στον διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θυμίζω ότι ο κ. Γκαγκάτσης είχε… ξεφύγει σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι Οpen, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη.

Aλλος για την ΕΟΚ;

Aυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΕΟΚ και προφανώς το παιχνίδι αρχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον: το προσδίδει αυτό η δεδηλωμένη συμμετοχή πολλών επιφανών προσωπικοτήτων που δεν είχαν εμπλακεί στο παρελθόν με τα κοινά του ελληνικού μπάσκετ…

Μετά τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Βαγγέλη Λιόλιο, ακολούθησε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του παλαίμαχου διεθνούς φόργουορντ του Ηρακλή και της ΑΕΚ, στρατιωτικού γιατρού, Δημήτρη Παπαδόπουλου, ενώ στο ίδιο τριπάκι φαίνεται να μπαίνει και ο άλλοτε ΓΓΑ, πρώην περιφερειάρχης Αττικής και ισόβιος γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Γιάννης Σγουρός.

Για να δούμε τι θα δούμε…

Ημιμαραθώνιος

προ των πυλών

«Να γεμίσει χαμόγελα η πόλη», είναι η ευχή και το σύνθημα του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που από χθες μετράει αντίστροφα έως την ημέρα διεξαγωγής του (22 Μαρτίου).

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχήθηκε

«να είναι ο εφετινός, ο καλύτερος Ημιμαραθώνιος που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Να είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας». Σημειώνω, εδώ, ότι θα έχουμε και ένα εντυπωσιακό τριήμερο. Στις 20 Μαρτίου είναι η Νύχτα Πολιτισμού. Στις 21 Μαρτίου η Παγκόσμια Μέρα Ποίησης και η Εαρινή Ισημερία, ενώ στις 22 του ίδου μήνα διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος. Κάπως έτσι μπαίνει η άνοιξη!

Δύο μικροί φίλοι

της ΑΕΚ… ανέκριναν τον Αλμπάνη

Την ευκαιρία να γνωρίσουν – έστω και με τη βοήθεια της… τεχνολογίας – τον Χρήστο Αλμπάνη είχαν δύο πιτσιρικάδες από το AEK Kids Club. Ο Νίκος Λιθοξόπουλος από την Πάτρα και ο Χαράλαμπος Ισόγλου από τη Νάουσα,  είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μέσω Skype με τον Χρήστο Αλμπάνη, θέτοντάς του ερωτήσεις.

H όλη διαδικασία γέμισε με χαρά τους μικρούς φίλους της Ενωσης. Τονίζω, πως η εν λόγω διαδικασία θα επαναληφθεί στο μέλλον και με άλλους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που έχει αρχίσει η ΠΑΕ.

Και 13άρι και

black jack!

Mπορεί το 13 να θεωρείται γρουσούζικο νούμερο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι…

Χθες τα ξημερώματα λοιπόν ο Λούκα Ντόντσιτς πέτυχε το 13o triple double div του στην εφετινή σεζόν και έκανε black jack, καθότι πρόκειται για το 21ο της καριέρας του στο ΝΒΑ. Η τριπλή επίδοση του σλοβένου γκαρντ που «έγραψε» 26 πόντους (7/14δ., 3/11τρ., 3/4β.), 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ, ενώ είχε και επτά λάθη δεν πήγε στράφι: οι Μάβερικς άλωσαν το Σαν Αντόνιο νικώντας τους Σπερς με 109-103, ενώ εκτός του Ντόντσιτς έλαμψε και το άστρο του Λετονού Κρίσταπς Πορζίνγκις με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από άλλον πλανήτη!

Σε άλλη φάση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Τζέισον Τέιτουμ που μοιάζει σεληνιασμένος και είναι στ’ αλήθεια ασύλληπτος!

Μετά τους 41 πόντους που πέτυχε εναντίον των Λέικερς, ο 22χρονος φόργουορντ έβαλε 33 (10/15δ., 3/5τρ., 4/5β.), συν τοις άλλοις κατέβασε 11 ριμπάουντ και οδήγησε τους Σέλτικς στην εκτός έδρας νίκη επί των Γιούτα Τζαζ με 114-103.

Οι Βοστωνέζοι που έχουν οκτώ νίκες στα τελευταία 10 ματς, βρίσκονται στην τρίτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 41-17, πίσω από τους προπορευόμενους (σε όλο το ΝΒΑ) Μπακς που μοστράρουν το 50-8 και τους πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς (42-16).

Στο Νο 4 βρίσκονται οι Σίξερς (36-23) που ηττήθηκαν από τους Καβαλίερς με 108-94 και κυριεύονται από την ανησυχία για τους τραυματισμούς του Τζόελ Εμπίιντ και του Μπεν Σίμονς.