Περισσότερο και από τη στάση του Παναιτωλικού, που έχει έννομο συμφέρον από πιθανή τιμωρία της Ξάνθης, αφού φαίνεται πως θα είναι η ομάδα που θα παίξει σε μπαράζ την παραμονή της στην κατηγορία, μεγαλύτερη εντύπωση από το πρόσφατο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας έκανε η στάση της ΑΕΚ. Μιας ομάδας που βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που θεωρητικά κυνηγάει τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση και φυσικά αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί είτε με υποβιβασμό, είτε με αφαίρεση βαθμών, προφανώς θα βρεθεί σε αυτή.

Τι σημαίνει η δεύτερη θέση; Συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Για τελευταία χρονιά, αφού η Ελλάδα θα χάσει το συγκεκριμένο δικαίωμα από του χρόνου, λόγω της άσχημης βαθμολογίας της. Κι όποιος φέτος καταταγεί δεύτερος, τότε θα έχει μια τελευταία ευκαιρία, μια τελευταία… ζαριά να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League, από τον δρόμο που πέρυσι το καλοκαίρι τα κατάφερε ο Ολυμπιακός.

Στην ψηφοφορία της Λίγκας η ΑΕΚ είχε ουδέτερη στάση, ψηφίζοντας να πάει στο διαιτητικό δικαστήριο η καταγγελία του Ολυμπιακού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Δεν πήρε θέση, δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο αντίπαλός της έχει παρανομήσει. Επί της ουσίας, σπατάλησε την ευκαιρία που είχε για να βρεθεί εκείνη στα προκριματικά του Champions League. Μπορεί να τη βρει ξανά, όταν θα τελεσιδικήσει η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Ομως οι παράγοντές της αποφάσισαν να «νίψουν τας χείρας τους».

Η ΑΕΚ αγωνιστικά δύσκολα θα προλάβει το συγκεκριμένο τρένο. Το λέει και το ξαναλέει ο Μάσιμο Καρέρα, όμως το -8 δεν καλύπτεται εύκολα, ιδιαίτερα σε μια διαδικασία που η ομάδα του θα κληθεί να δώσει παιχνίδια που για τους δύο πρώτους της βαθμολογίας θα είναι «τελικοί». Το γιατί αποφάσισε να σπαταλήσει έτσι μια ευκαιρία σε… κενό τέρμα είναι κάτι που μονάχα οι διοικούντες της μπορούν να απαντήσουν.