Μία ημέρα μετά την οδυνηρή ήττα από τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπελ Φερέιρα, βρίσκεται και πάλι υπό πίεση.

Είναι λογικό όμως ότι θα επιχειρήσει να τονώσει το ηθικό των παικτών του, καθώς σε περίπου μία εβδομάδα οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν στο ίδιο γήπεδο και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η κατάσταση θυμίζει λίγο την περίπτωση με τα τρία παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου μετά την κάκιστη εμφάνιση (και ήττα με 2-0) στο πρωτάθλημα ήρθε άμεσα η αντίδραση στο Κύπελλο με εξαιρετική παρουσία και νίκη-υποθήκη (2-0) για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Χθες προτίμησε να μην πει κάτι, αλλά τις επόμενες μέρες (και πριν και μετά τον αγώνα με την Ξάνθη) θα ρίξει το βάρος στην ψυχολογική τόνωση των παικτών του.

Μίσιτς τριετίας

Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον εφετινό (μακράν) mvp του. Ο Γιόζιπ Μίσιτς έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας (για μια τριετία) με τους πρωταθλητές στους οποίους έπαιζε δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν δεδομένη, καθώς ουσιαστικά είχε «κλείσει» εδώ και καιρό με παίκτη και διοίκηση να έχουν συμφωνήσει προφορικά.

Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή ο Κροάτης (που «έδεσε» αμέσως στην Τούμπα με πρόσωπα και καταστάσεις) είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να μείνει και να συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο και μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το καλοκαίρι.

Στον Δικέφαλο επίσης εκτίμησαν τόσο τη συμπεριφορά του γενικότερα, αλλά και την αγωνιστική του παρουσία που ήταν (και είναι) εξαιρετική.

Θυμίζουμε ο 26χρονος μέσος πήγε στην Τούμπα τον Γενάρη του 2019 ως δανεικός από την ομάδα της Πορτογαλίας και κατάφερε να ενσωματωθεί άμεσα στο σύνολο των πρωταθλητών «κλέβοντας» τις εντυπώσεις και κερδίζοντας τόσο τον Αμπελ Φερέιρα, όσο και τους συμπαίκτες του.

Εξελίχθηκε δε σε έναν εκ των κορυφαίων χαφ της Super League δεχόμενος τα εύσημα ακόμα και από τους αντιπάλους του.

Για αυτό και δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη από τους διοικούντες του ΠΑΟΚ, όταν ήρθε η πρώτη κουβέντα περί αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη. Και μάλιστα ανεξάρτητα από την εξέλιξη του ντέρμπι που δεν ήταν αυτή που ήθελαν στην ομάδα, ο Δικέφαλος προχώρησε στη συμφωνία με τον κροάτη μέσο.

Η έλευση του ατζέντη του στη Θεσσαλονίκη, επίσπευσε τη διαδικασία με τον ΠΑΟΚ να του προσφέρει το τριετές συμβόλαιο ενώ την ίδια στιγμή με την ολοκλήρωση του δανεισμού του, θα καταβάλουν και το ποσό των δύο εκατ. ευρώ περίπου στους Πορτογάλους που αντιστοιχεί στη ρήτρα αποδέσμευσής του.