Δύο βήματα απομένουν στον Λευτέρη Πετρούνια για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στους κορυφαίους αθλητές των κρίκων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην 4η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου σε ελληνικό πληθυσμό, τη Μελβούρνη, ο έλληνας άρχοντας των κρίκων επίστρεψε δριμύτερος.

Οχι μόνο κατέκτησε το πρώτο (από τα τρία που χρειάζεται συνολικά) χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το σημαντικότερο πέρασε τόσο στον προκριματικό (15.058), όσο και στον τελικό (15.066), τους 15.000 βαθμούς, δείχνοντας ότι πατάει σιγά σιγά και πάλι πολύ καλά στα πόδια του μετά την επέμβαση στον αγκώνα, η οποία ήταν απαραίτητη μεν, τον πήγε όμως πολύ πίσω συνολικά.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επέστρεψα μετά ενάμιση δύσκολο χρόνο στις νίκες. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Εχω δουλέψει πολύ και έχω σχεδόν επιστρέψει σε αυτό που ήμουν πριν»,  είπε στις πρώτες του δηλώσεις στη νέα αθλητική εκπομπή του MEGA, «Mega Sports Weekend», συνεχίζοντας ως εξής:

«Κάθε προπόνηση για μένα είναι δημιουργία. Κάθε μέρα γίνομαι καλύτερος. Είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος που δύο συνεχόμενες μέρες πήραμε ένα βαθμό πάνω από το 15. Προχωράμε δυνατά. Με μια καλύτερη προσγείωση, θα ανέβει κι άλλο ο βαθμός».

Η απουσία του Κινέζου Γιανγκ Λιού (δεν έλαβε μέρος λόγω του κορωνοϊού, καθώς οι Αυστραλοί δεν δέχονται Κινέζους που δεν έχουν φύγει από τη χώρα τους τουλάχιστον 15-20 μέρες πριν μπουν στη χώρα) έκανε πιο εύκολο το έργο του αν και πλέον μπορεί να νικήσει – και πάλι – οποιονδήποτε.

«Απομένουν άλλες δύο νίκες! Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στους επόμενους αγώνες, στο Μπακού και στην Ντόχα, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο μακρινό ταξίδι, συνεπώς θα είναι μικρότερη η ταλαιπωρία και το να συνηθίσω τη διαφορά ώρας. Επιπλέον, μέχρι τότε θα έχω και άλλες τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Για μένα, κάθε μέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική.

Στον τελικό ήμουν καλύτερος από ό,τι στον προκριματικό. Ενα πολύ μικρό βήμα στην έξοδο είναι αυτό που δεν μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία. Είναι πολύ σημαντικό που σε δύο συνεχόμενες μέρες και μετά από ένα τόσο μακρινό ταξίδι, καταφέρνω να πετύχω δύο φορές μία βαθμολογία πάνω από 15 βαθμούς, όπως τα σκορ που είχα και παλιότερα όταν κέρδιζα. Αυτό έφερε και το χρυσό μετάλλιο εδώ και θεωρώ πως όλα θα πάνε όπως πρέπει», δήλωσε ο πρωταθλητής μας στον συνάδελφο Μπιλ Ρουμελιώτη της ομογενειακής εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας».

Για πρώτη φορά η αγαπημένη του Βάσω Μιλούση δεν τον είδε από κοντά, αλλά από την TV αγκαλιά με τη μονάκριβη κόρη τους.