Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι περιγραφές του 17χρονου μαθητή από σχολείο του Βύρωνα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κυκλώθηκε από συνομηλίκους του και εξωσχολικούς και δέχτηκε ανελέητη επίθεση όταν προσπάθησε να προστατεύσει τη μικρότερη αδελφή του από τον συστηματικό εκφοβισμό που δεχόταν από συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων. Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του «Live News» και του Νίκου Ευαγγελάτου, ο άτυχος έφηβος έφερε στη μνήμη του τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα που έζησε στα χέρια της συμμορίας των ανήλικων τραμπούκων: «Ημουν πεσμένος και με πατούσαν στο κεφάλι, ήθελαν να με σκοτώσουν» λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι δράστες τού πρωτοφανούς ξυλοδαρμού – που μάλιστα σημειώθηκε εντός του σχολικού συγκροτήματος, εν ώρα διαλείμματος – δεν σταμάτησαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσούν με μανία ακόμη και όταν έπεσε στο έδαφος μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων μαθητών αλλά και καθηγητών.

«Εστω και μισό λεπτό να συνεχίζονταν τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία… Με απίστευτη βιαιότητα, στοχευμένα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με κίνδυνο να χάσει την όρασή του στο αριστερό μάτι» εξηγεί από την πλευρά του ο πατέρας του 17χρονου.

Στο σχολείο του Βύρωνα επικρατεί πανδαιμόνιο. Λίγα λεπτά αργότερα, επί τόπου καταφθάνει ασθενοφόρο και το θύμα μεταφέρεται αιμόφυρτο στο νοσοκομείο. Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, φτάνει μέχρι το γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ενώ οι γονείς του κινούνται νομικά κατά των δραστών. Ο ίδιος, αναρρώνοντας πια, ζητεί τη δίκη και καταδίκη των υπαιτίων.