Μετά το πόρισμα – κόλαφος της ΕΕΑ (για το θέμα της πολυιδιοκτησίας), μάλλον όλα ήταν διαφορετικά χθες το απόγευμα στην Τούμπα. Υπό αυτή την έννοια η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από το χθεσινό 1-0 επί του Βόλου στην Τούμπα, θυμίζει για τον Δικέφαλο Αετό πτήση με κέρινα φτερά (σαν τον Ικαρο της μυθολογίας), τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να λιώσουν…

Μάλιστα, τα μαντάτα συνέπεσαν σχεδόν με τη σέντρα της αναμέτρησης. Και μπορεί οι οπαδοί να φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μπορεί να ανάρτησαν και πανό  («Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο – Κυβερνήσεις πέφτουν και υπουργοί θα τρέχουν – ΑΥΓΝΚ (σ.σ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ) τελείωσες»), αλλά στοχοποίησαν παράλληλα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Είναι ενδεικτικό ότι ακούστηκαν αποδοκιμασίες τόσο στη λήξη του ημιχρόνου (0-0) όσο και στο φινάλε του αγώνα. Μάλιστα, ο προπονητής Αμπέλ Φερέιρα έκανε χειρονομία δυσαρέσκειας προς την εξέδρα δείχνοντας ότι διαφωνεί με τη στάση του κόσμου και χειροκρότησε τους παίκτες του που κέρδισαν έστω και με το ζόρι 1-0 τον Βόλο φτάνοντας τους 52 βαθμούς (έναντι 51 του Ολυμπιακού), ύστερα από 21 αγωνιστικές. Αργότερα απέδωσε την αντίδρασή του στην ένταση, έστειλε μήνυμα συστράτευσης και εκτίμησε ότι η ομάδα θα μείνει ανεπηρέαστη από το πόρισμα της ΕΕΑ…

Για να επιτευχθεί πάντως η νίκη επί του Βόλου χρειάστηκε το εύστοχο πέναλτι του Αντρέ Βιεϊρίνια στο 60′. Ενα πέναλτι όμως που δεν χρεώθηκε ένας οποιοδήποτε παίκτης του Βόλου. Ο Μάριος Τσαούσης, που επιστρατεύτηκε ως αριστερό μπακ και γκρέμισε τον Δημήτρη Λημνιό, έχει παραχωρηθεί δανεικός στη θεσσαλική ομάδα από τον Δικέφαλο.

Κατά τ’ άλλα, ο ΠΑΟΚ σκόραρε για 57ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ Α’ Εθνικής (58) το οποίο κατέχει ο προσεχής του αντίπαλος Παναθηναϊκός.

Χρήζει δε επισήμανσης ότι στο 24ο λεπτό του χθεσινού παιχνιδιού (αριθμός που παραπέμπτει στη φανέλα) το ματς διεκόπη για να χειροκροτήσουν άπαντες αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ.

Από εκεί και πέρα, μετά το τέλος της αναμέτρησης οπαδοί του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν με μηχανοκίνητη πορεία στα γραφεία της ΝΔ.

n Σε ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ γνωστοποιεί την απόφασή του να αποσύρει όλα τα τμήματά του από τα πρωταθλήματα που αγωνίζονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο (55′ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Βιεϊρίνια (87′ Εσίτι), Μίσιτς, Σφιντέρσκι (69′ Λάμπρου).

ΝΠΣ Βόλος: Γκαραβέλης, Οικονόμου, Δημόπουλος (83′ Τόρες), Βιγιάρες, Τσαούσης, Τσοκάνης, Μουνίθ, Ντεντάκης, Ράφαελ (77′ Λύρατζης), Μάντζης, Γκουαροτσένα.

Η βαθμολογία

Σε 21 αγώνες: ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 51, ΑΕΚ 38, Παναθηναϊκός 34, Αρης 29, ΟΦΗ 27, Ξάνθη 27, Ατρόμητος 26, Λαμία 24, Λάρισα 24, Αστέρας Τρίπολης 22, Βόλος 22, Παναιτωλικός 13, Πανιώνιος 9.