Παγκόσμιο σοκ και δέος προκάλεσε ο θάνατος του Κόμπι απανταχού της γης, ενώ στον αγώνα των Σπερς με τους Ράπτορς και οι δύο ομάδες έκαναν παράβαση 24 δευτερολέπτων, τηρώντας με αυτόν τον τρόπο σιγή προς τιμήν του…

«Αυτή η είδηση μου ραγίζει την καρδιά. Είμαι συγκλονισμένος» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, ο οποίος τον είχε αντιμετωπίσει ως προπονητής των Σέλτικς, κατά την τετραετία 1997-2001.

Ο Βασίλης Σπανούλης που είχε παίξει εναντίον του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται αγκαλιασμένος με τον Κόμπι (στις 28 Σεπτεμβρίου του 2011 στο Ζάππειο) γράφοντας «αναπαύσου εν ειρήνη. Προσευχόμαστε. Είμαι συγκλονισμένος στο άκουσμα της είδησης».

Ο Νικ Καλάθης ανάρτησε ένα μήνυμα με το εικονίδιο των προσευχών, ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ τον αποχαιρετούσε με το εξής μήνυμα: «Τι στενόχωρη ημέρα. Αναπαύσου εν ειρήνη θρύλε. Ηταν πηγή έμπνευσης για πολλούς, το ίδιο και για εμένα».

«Πρόκειται για μια τρομερή είδηση» έγραψε στο Τwitter o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Θεέ μου σε παρακαλώ, κάνε να μην είναι αλήθεια» ικέτευε ο Λούκα Ντόντσιτς, ενώ ο Αμάρε Στανταμάιρ ξεσπούσε σε λυγμούς μπροστά στις κάμερες, στη διάρκεια της προθέρμανσης του αγώνα ανάμεσα στη Μακάμπι με τη Χάποελ.

«Ηρωες έρχονται και φεύγουν, αλλά οι θρύλοι είναι παντοτινοί» επισήμανε ο Νίκος Ζήσης, τη στιγμή που ο Νεϊμάρ σκόραρε στον αγώνα Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν και αντί άλλου πανηγυρισμού σχημάτιζε το Νο 24 με τα δάχτυλά του.

Ο απαράμιλλος για το φινετσάτο στιλ του σούπερ σταρ του ΝΒΑ υπήρξε ανέκαθεν φίλος της Ελλάδας, την οποία μάλιστα επισκέφθηκε δυο φορές. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2011 μίλησε σε σεμινάριο στα εκπαιδευτήρια Δούκα και έλαβε μέρος σε αγώνα στο Ζάππειο, ενώ τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε για διακοπές στη Μύκονο και στην Αθήνα.