Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, θα πρέπει όλοι (και κυρίως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι) να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη που προκαλούν τον κοινό νου.

Θα πρέπει πλέον – όσον αφορά τους διαιτητές – ο Μέλο Περέιρα όχι απλά να βάζει τους κορυφαίους και τους πιο φορμαρισμένους, αλλά να είναι και ο ίδιος ιδιαίτερα καυστικός με όσους (συνεχίζουν να) κάνουν λάθη που δεν επιτρέπονται, πολλές φορές και αφού συμβουλευτούν το VAR.

Είναι σαφές επίσης ότι ακριβώς αυτό το είδος βοήθειας (VAR) θα πρέπει να υπάρξει άμεσα και στο Κύπελλο (προημιτελική φάση), τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και πρόταση ομάδας (Παναθηναϊκός), εάν χρειαστεί, να καλύψει οικονομικά το κόστος για τα δικά του παιχνίδια.

Πλέον τα πράγματα σοβαρεύουν και το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και πρώτα απ’ όλα οι διαιτητές.

Οι ξένοι επίτροποι (FIFA – UEFA), όπως φάνηκε και από τη σύσκεψη κορυφής, δεν θέλουν με τίποτε να φύγουν από τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν απλά να παραμένουν και να σφυρίζουν αδιάφορα σε λάθη ή παραλείψεις της Ομοσπονδίας, της ΚΕΔ και γενικότερα των ανθρώπων που έχουν θέση σε αυτό το επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Οπως οι προπονητές, μπαίνοντας στην τελική ευθεία και ακόμα περισσότερο στα πλέι οφ, θα επιλέγουν σε κάθε αγώνα τούς καλύτερους για την ενδεκάδα, έτσι και ο Μέλο Περέιρα πρέπει να κάνει τις καλύτερες επιλογές.