Ελπίδες για συμφωνία

ΗΠΑ – ΕΕ μέσα στο 2020

Την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορούν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία μέσα στο τρέχον έτος εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος από το Νταβός της Ελβετίας. «Προσβλέπουμε σε μια ειρηνική επίλυση του θέματος με την ΕΕ» ανέφερε ο Ρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κανάλι Fox, προσθέτοντας ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε μπορεί να επιβληθούν νέοι δασμοί σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Η Boeing βάζει ξανά

στη βιτρίνα το 737 ΜΑΧ

Η Boeing εκτιμά ότι θα αρχίσει ξανά την παραγωγή του 737 ΜΑΧ στα μέσα του 2020, μήνες πριν από την προηγούμενη πρόβλεψη για την επιστροφή του αεροσκάφους σε υπηρεσία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Κάλχουν ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει πλήρως το μοντέλο αυτό αεροσκάφους, όπως το κάνει και η ίδια η εταιρεία. Επίσης ανέφερε ότι η Boeing δεν θα καταφύγει σε εκστρατεία μάρκετινγκ για την επιστροφή των πελατών της στο αεροσκάφος 737 ΜΑΧ.

Εργάζονται με αμοιβή έως $3,20 την μέρα 630 εκατ.

Πάνω από 630 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως εργάζονται αλλά ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας (ILO). Ως συνθήκες φτώχειας ορίζεται η αμοιβή κάτω από 3,20 δολάρια την ημέρα υπολογισμένη και με την αγοραστική δύναμη. Το ποσοστό της ανεργίας παγκοσμίως παρέμεινε αμετάβλητο το 2019 στο 5,4% ενώ αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την επόμενη διετία.

Περισσότερες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

Αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα. Οι νέες αιτήσεις ήταν αυξημένες 6.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 211.000. Πρόκειται για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Αναλυτές περίμεναν ότι οι αιτήσεις θα φτάσουν στις 215.000. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αποτελούν δείκτη για την πορεία της οικονομίας.