Βλέποντας τον ασπασμό του Βαγγέλη Γραμμένου στον Ιβάν Σαββίδη στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης του Big 4 θυμήθηκα το ρητό ενός άγγλου συγγραφέα που κάποτε το λέγαμε στις κοπέλες για να εντυπωσιάσουμε: «Κάνε με αθάνατο με ένα φιλί σου».

Ο επικεφαλής της ΕΠΟ άφησε στην άκρη τον θεσμικό του ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να εκφράσει τα θερμά του αισθήματα στον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ και, ποιος ξέρει, να αναζητήσει την παραγοντική του αθανασία με ένα φιλί.

Το μουσικό χαλί στο ενσταντανέ θα μπορούσε να είναι το λαϊκό άσμα «Αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου», αφού, ας μη λησμονούμε, ο Ιβάν Σαββίδης έχει πει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ το περίφημο «Ο Γραμμένος είναι δικός μας».

Σε εκείνη τη δήλωση στην ΕΡΤ1, τον Μάιο του 2017, ο Σαββίδης είχε πει και κάτι άλλο, που όμως κρύφτηκε κάτω από τις πρώτες του λέξεις: «Εγώ δεν έχω φίλους, έχω μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ».

Ο Γραμμένος πιθανόν να άρχισε να αντιλαμβάνεται από χθες τι εννοούσε ο άνδρας τον οποίο ασπάστηκε με θέρμη.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Big 4 τού ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει ρόλο Ιφιγένειας. Για να φουσκώσουν τα πανιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να ανέβει ένα ένα, βασανιστικά, τα σκαλιά στον βωμό, μέχρι να φτάσουν οι πρώτες ημέρες του θέρους και να εκπαραθυρωθεί.

Τις επόμενες ημέρες ο Γραμμένος θα προσπαθήσει να ενισχύσει τα προγεφυρώματα με όσους μέχρι τώρα τον στήριζαν, καθώς νιώθει το χαλί που πατά να του το τραβούν με οργή.  

Θα είναι η περίοδος όπου ο άνθρωπος που επί των ημερών του το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και η εθνική ομάδα ειδικότερα έπιασαν πάτο θα μετρήσει τους φίλους του.

Τότε θα είναι που θα εύχεται αυτοί που θα ζυγιστούν και θα μετρηθούν να μη βγουν ελλιπείς.