Βούιξε ο τόπος για τον Σέρχιο Αραούχο και την ΑΕΚ από τη στιγμή που το deal του Αργεντινού με την Αλ Ουαχντά στράβωσε και ο πρόεδρος της Λας Πάλμας ισχυρίστηκε πως ο παίκτης πουλήθηκε σε άλλη ομάδα. Οι ισπανοί δημοσιογράφοι έγραψαν ότι αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΚ, μία μόλις ημέρα μετά το ενδιαφέρον της Γουλβς για τον Νέλσον Ολιβέιρα και τη γενικότερη κινητικότητα που υπάρχει για τον πορτογάλο επιθετικό. Με λίγα λόγια, είναι πιθανό ένα μεταγραφικό… ντόμινο, που αφορά την ΑΕΚ, έναν νυν επιθετικό της και έναν πρώην της, που είναι ενδεχόμενο να επιστρέψει προκειμένου να αγωνιστεί για τρίτη φορά με τα κιτρινόμαυρα.

 Τι θα κερδίσει η ΑΕΚ αν φύγει ο Ολιβέιρα και επιστρέψει ο Αραούχο; Σίγουρα τις εντυπώσεις στον κόσμο της. Διότι ο Αργεντινός είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παιδιά της ομάδας. Ενας παίκτης που δέθηκε όσο κανένας άλλος ξένος τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τη  χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο πρωταθλήματος.

 Αν ο Αραούχο φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα, μονομιάς θα ξεχαστεί ο Ολιβέιρα. Οχι γιατί η αξία του είναι μικρότερη του Αργεντινού ή δεν έχει προσφέρει ήδη πολλά (έχει φτάσει τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα). Αλλά γιατί ο Αραούχο είναι η «καψούρα» σχεδόν όλου του οργανισμού της ΑΕΚ. Ο παίκτης εκείνος που σε μια σεζόν η οποία στο πρωτάθλημα φαντάζει χαμένη από τα… Χριστούγεννα, μπορεί να δώσει ελπίδα, φιλοδοξία και να επαναφέρει τον χαμένο ενθουσιασμό.

 Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως θα  ήταν μια συμφέρουσα «ανταλλαγή» για την ΑΕΚ να… θυσιάσει τον επιθετικό που έφερε μετά βαΐων και κλάδων το περασμένο καλοκαίρι για τον παίκτη που την οδήγησε στο πρωτάθλημα και που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της. Διότι από μόνο του το όνομα αποτελεί μια «win – win» κατάσταση. Αλλά, προφανώς, η τελευταία λέξη ανήκει πάντα στη διοίκηση. Βλέπει το ταμείο, κρίνει τις αγωνιστικές ανάγκες και μετά αποφασίζει.