Με 14 αγώνες ακόμα να απομένουν για το φινάλε της Regular Season και με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σταθερά στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, απέχοντας μάλιστα δύο νίκες από τις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-8, τα αμέσως επόμενα παιχνίδια που έρχονται μοιάζουν με… match ball για τους Πράσινους και την είσοδό τους στην πρώτη οκτάδα. Και μάλιστα σε ένα καλό πλασάρισμα.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι αυτής της εβδομάδας κόντρα στη Βιλερμπάν, που μοιάζει με… υποχρέωση να έρθει η τρίτη σερί εντός έδρας νίκη και ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη βελτίωση του προγράμματός του. Ομως δεν είναι μόνο αυτό. Ακολουθούν εκτός έδρας αναμετρήσεις με Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα και το εντός έδρας ματς με τη Ζενίτ. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του είναι ικανός, βάσει πιθανοτήτων, να κάνει ακόμα και το 4/4 πριν μπει στην τελική ευθεία, εκεί όπου θα συναντήσει όλα τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης.

Και μάλιστα σε σερί παιχνίδια, αφού ύστερα απ’ αυτό το «εύκολο» πρόγραμμα που έχει ακολουθούν κατά σειρά Μπαρτσελόνα (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός) και Φενέρμπαχτσε (εκτός). Χρειάζεται να έχει μαξιλαράκι ασφαλείας και όχι μόνο για να παραμείνει εντός της πρώτης εξάδας, αλλά να έχει αυξήσει και τη διαφορά του από τους ανταγωνιστές του, ώστε να νιώθει σιγουριά μπαίνοντας στον Γολγοθά της τελευταίας δεκάδας και κυρίως των πρώτων πέντε αγώνων αυτής.

Το αισιόδοξο για τον Παναθηναϊκό είναι φυσικά η ίδια του η εικόνα, κυρίως επιθετικά. Μια ομάδα που στα παιχνίδια της εντός Ιανουαρίου σκοράρει κατά μέσο όρο 98 πόντους, μια ομάδα που φλερτάρει συνεχώς με την 100άρα, είτε έχει απέναντί του τον Προμηθέα, είτε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν μπορεί παρά να φιλοδοξεί πως μέσω αυτού του τρόπου θα καταφέρει να πετύχει τον πρώτο μεγάλο του στόχο. Ακόμα και αν η άμυνά του δεν λειτουργεί με την ίδια αποτελεσματικότητα. Αν, πάντως, βάζεις 100 σε κάθε ματς, δύσκολο να τρως… 101.