Οι Πράσινοι με επιστολή τους ενημέρωσαν ΕΠΟ και ΚΕΔ πως προτίθενται να καλύψουν τα έξοδα προκειμένου να γίνει χρήση VAR στη συνέχεια του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα, κόντρα σε όλους και σε όλα. Τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στο ματς και λίγο έλειψε να κοστίσουν την πρόκριση στους Πράσινους δεν μένουν ασχολίαστα από το Τριφύλλι.

Ο Βασίλης Καλύβας από τη Φθιώτιδα υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Ινσούα στη φάση του 34′, παρότι ο Αργεντινός καλυπτόταν κατά πολύ όταν άρχισε την κίνησή του για να υποδεχτεί τη σέντρα του Κουρμπέλη. Εντέλει, η αβλεψία του Καλύβα δεν κόστισε, όμως αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς, ο Παναθηναϊκός θα την πλήρωνε.

Εκτός από το γκολ του Ινσούα που δεν κατακυρώθηκε, ο Καλύβας σήκωσε εσφαλμένα τη σημαία του σε φάσεις με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Δώνη και τον Γκίας Ζαχίντ. Ο πρώτος έτσι και αλλιώς είχε αστοχήσει, ενώ στον δεύτερο ανέκοψε μια ελπιδοφόρα προσπάθεια.

Στον Παναθηναϊκό «έβραζαν» με τη συμπεριφορά των διαιτητών στο ματς της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΣ και άφηναν να διαρρεύσει πως θεωρούν αυτονόητο ότι ο Καλύβας δεν θα διαιτητεύσει ξανά. Επιπλέον, συζητούσαν και για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα στους «Ζωσιμάδες» και συμφωνούσαν ότι χωρίς VAR μπορεί να υπάρχουν κι άλλες αδικίες.

Η επιστολή

Χθες όλα αυτά εκφράστηκαν και επίσημα. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε από ΕΠΟ και ΚΕΔ τη χρήση VAR στη συνέχεια του θεσμού, δηλώνοντας μάλιστα έτοιμος να καλύψει οικονομικά τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ έστειλε χθες επιστολή ζητώντας από τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έπειτα να εφαρμοστεί VAR στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, οι Πράσινοι δηλώνουν στην επιστολή τους την πρόθεση κάλυψης των εξόδων χρήσης της εφαρμογής του VAR σε εντός και εκτός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού στον θεσμό, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν φαινόμενα… Καλύβα εις βάρος τους από εδώ και στο εξής.