Λειψία ή Μπάγερν; Μάλλον Γκλάντμπαχ. Ανάμεσα στην κυρίαρχη βαυαρική ομάδα και την «πλαστική» Λειψία, οι Γερμανοί προτιμούν να δουν πρωταθλήτρια την άλλοτε πανίσχυρη και μόνιμα συμπαθή Μπορούσια.

Η Μπουντεσλίγκα ξυπνά απόψε από τη χειμερία της νάρκη βρίσκοντας τη Λειψία, μια ανύπαρκτη ομάδα πριν από μια δεκαετία, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ενα νεανικό σύνολο με τον Τίμο Βέρνερ των 18 γκολ στην κορυφή της επίθεσης απειλεί το δίπολο Μπάγερν – Ντόρτμουντ.

Η κατάκτηση του τίτλου από τη Λειψία δεν θα αποτελέσει επιβράβευση μόνο των νέων παικτών της και του 32χρονου προπονητή της Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αλλά και μια συμβολική επιστροφή του ποδοσφαίρου στην πρώην Ανατολική Γερμανία, παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας καμία ομάδα από την ανατολική πλευρά της χώρας δεν πλησίασε τον τίτλο, με εξαίρεση πέρυσι τη Λειψία που κατετάγη τελικά τρίτη. Η ομάδα του Νάγκελσμαν επιστρέφει αύριο στη δράση υποδεχόμενη την Ουνιόν Βερολίνου, έναν ακόμη σύλλογο που έχει τις ρίζες του στην Ανατολική Γερμανία αλλά ανήκει στους πιστούς φιλάθλους του και όχι σε κάποια εταιρεία.

Για όλους αυτούς που δεν θα άντεχαν να δουν την «πλαστική» Λειψία η οποία κατάφερε με τεχνάσματα να ξεφύγει από τους κανονισμούς της ομοσπονδίας και να χτίσει ένα πανίσχυρο συγκρότημα με τα χρήματα της Red Bull, υπάρχει η ελπίδα της Γκλάντμπαχ. Τα Πουλάρια δεν έχουν κατακτήσει τίτλο από τη δεκαετία του 1970, αλλά φέτος δείχνουν ικανά πως μπορούν να κόψουν το νήμα. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τη Λειψία και δύο μπροστά από την τρίτη Μπάγερν.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές πριν πέσει η Μπουντεσλίγκα σε χειμερία νάρκη τα Πουλάρια ξέμειναν από δυνάμεις κατακτώντας μόλις τέσσερις βαθμούς.

Φασαρία στη Βαυαρία

Η Μπάγερν έχει τα δικά της εσωτερικά θέματα. Ο αρχηγός Μάνουελ Νόιερ είναι εξοργισμένος με την ηγεσία του συλλόγου που προωθεί ως διάδοχό του τον νεαρό Αλεξάντερ Νίμπελ που θα έρθει το καλοκαίρι στο Μόναχο από τη Σάλκε. Ο Νόιερ έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Νίμπελ. Από τη στιγμή που δεν είναι στο χέρι του, μία λύση υπάρχει: το διαζύγιο. Οι πρώτες φήμες ότι το καλοκαίρι θα φύγει από το Μόναχο και πιθανόν να συνεχίσει στη Γιουβέντους έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον γαλλικό Τύπο μέσω προφανώς του μάνατζέρ του.

Προς το παρόν ο προπονητής της Μπάγερν Χάνσι Φλικ έχει πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί. Εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Κομάν, Ζίλε, Ερνάντεθ και Μαρτίνεθ.

Την Κυριακή αντιμετωπίζει στο Βερολίνο τη Χέρτα, η οποία πιθανόν δεν θα έχει στον πάγκο της τον Γιούργκεν Κλίνζμαν, αν δεν καταφέρει ως τότε να προσκομίσει στην ομοσπονδία την άδεια άσκησης της προπονητικής την οποία έχει ξεχάσει στο σπίτι του στην Αμερική.

Το πρόγραμμα του τριημέρου: Απόψε: Σάλκε – Γκλάντμπαχ. Αύριο: Αουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ – Βέρντερ Βρέμης, Κολωνία – Βόλφσμπουργκ, Χόφενχάιμ – Αϊντραχτ, Μάιντς – Φράιμπουργκ, Λειψία – Ουνιόν Βερολίνου. Την Κυριακή: Χέρτα – Μπάγερν, Πάντερμπορν – Λεβερκούζεν.