Ούτε σε θέατρο σκιών ούτε σε κρυφτούλι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μετά τις αποκαλύψεις του One Channel για τους δεσμούς του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και τη συνακόλουθη καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΕΑ, ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρόλευκων έσπευσε να παραβρεθεί στο χθεσινό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 1 και να καλέσει ανοικτά τους Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη σε μία συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώπιον των μελών του Συνεταιρισμού:

«Σήμερα ήρθα εδώ γιατί δεν έχω κρυφτεί σε οτιδήποτε έχω κάνει, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Επειδή ακούω διάφορα, οι μετοχές μου στον Ολυμπιακό ανήκουν σε μία κυπριακή εταιρεία η οποία μου ανήκει 100%. Από το 2010 που έχω αποκτήσει τις μετοχές, δηλώνω στο Πόθεν Εσχες πως είμαι ο μέτοχος της κυπριακής εταιρείας και κατ' επέκταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ηθελα να κάνω μία ειλικρινή κουβέντα με τα μέλη του Συνεταιρισμού. Πολλές ΠΑΕ αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει βοηθήσει στην επίλυσή τους. Κάθε χρόνο δεν αυξάνονται τα έσοδά μας από χορηγούς ή από τα εισιτήρια, ή από την τηλεόραση η οποία πληρώνει και έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αρα οι περισσότερες ΠΑΕ ψάχνουν να βρουν χορηγούς. Θέλω ειλικρινά να τοποθετηθούν όλοι εδώ μέσα. Αν η καταγγελία μας γίνει δεκτή ή όχι, είτε τα στοιχεία αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη, τον κ. Συγγελίδη και την ΠΑΕ Ξάνθη, υπάρχουν αρμόδια όργανα τα οποία θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Αλλά πρέπει να πω το εξής. Αν ο Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης, ο ανιψιός μου, ένας ξάδελφός μου, ένας φίλος μου του οποίου του φτιάχνω εγώ το Πόθεν Εσχες και αγοράσει το προπονητικό του Ατρόμητου, ή τις ακαδημίες και το προπονητικό στην Τρίπολη που έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά ή στη Λάρισα, ή στον ΟΦΗ που είναι και η πατρίδα μου το Ηράκλειο ή οτιδήποτε και υπάρχει ένα παρένθετο πρόσωπο ή εταιρεία, είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε; Γιατί ο κ. Κωστούλας δήλωσε μακάρι να έρθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή ο κ. Σαββίδης να αγοράσει το προπονητικό μου κέντρο και θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω την τοποθέτηση του Παναιτωλικού για αυτό. Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους; Σας ρωτώ, είναι σωστό; Μπορούμε να το κάνουμε; Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει και θέλω τη γνώμη σας. Να ορίσουμε τα πλαίσια, τους κανονισμούς και τι πρέπει να κάνουμε. Κύριε Λυσάνδρου αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί και θέλω και τη δική σας τοποθέτηση. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε άμεσο συμφέρον όλοι γιατί αφορά την ακεραιότητα του πρωταθλήματος. Εγώ λοιπόν συμφωνώ σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών με τον κ. Σαββίδη, τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε».

Να σημειωθεί δε ότι στο φινάλε της ομιλίας του ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο της ΕΠΟ κ. Αντωνίου επισημαίνοντας ότι έχει χαθεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας στις πειθαρχικές επιτροπές. Τόνισε πως δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, καθώς απροκάλυπτα παιδιά δικαστών των επιτροπών εργάζονται στο Open και ταυτόχρονα επιλαμβάνονται των υποθέσεων που αφορούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Κλήθηκαν σε απολογία

Από εκεί και πέρα ο εκπρόσωπος της Ξάνθης Αρης Πιαλόγλου αποχώρησε από το συμβούλιο της Λίγκας, αφότου στήθηκε στον τοίχο από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των Ακριτών. Το αστείο της ιστορίας είναι πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη δήλωναν άγνοια για την καταγγελία του Ολυμπιακού, παρότι στη διάρκεια της χθεσινής μέρας έγινε γνωστό ότι κλήθηκαν σε απολογία από την ΕΕΑ.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 Μηνάς Λυσάνδρου τόνισε πως «είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής πολυιδιοκτησίας», ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε πως «πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με αυτά τα θέματα», ενώ ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας σημείωσε πως «θέλουμε το πόρισμα της ΕΕΑ να βγει το γρηγορότερο δυνατό».

Σημειωτέον στην απολογία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στην ΕΕΑ ζήτησε να κάνει πρόσθετη παρέμβαση και η Λάρισα. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε πως «η αποκάλυψη του One Channel είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να επιβάλει τιμωρία στις δύο ομάδες».