Πριν από λίγες ημέρες το One Channel έκανε την αποκάλυψη της χρονιάς για το σκάνδαλο «πολυϊδιοκτησίας». Ηδη, από τότε η ΠΑΕ Ξάνθη βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και ενώ αναμένεται η κλήση της από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο κλοιός στενεύει για τους Ακρίτες, μέσα από τους δικούς τους χειρισμούς. Και κυρίως μέσω του δεδικασμένου της Βέροιας, που φέρνει πιο κοντά τον… γκρεμό του υποβιβασμού.   

Τι προκύπτει ως νέο στοιχείο, από το φως που απλώνεται στην υπόθεση; Η μάλλον βιαστική και χωρίς άδεια από την ΕΕΑ μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη αντί 150.000 ευρώ. Οπως φαίνεται η εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ βιάστηκε να μεταβιβάσει το 2018 – όταν και η εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη αγόρασε τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη – όλες τις μετοχές της Ξάνθης στη νεοϊδρυθείσα INSPORTS, δίχως να υπάρχει καν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. κατείχε έως τον Νοέμβριο του 2018 το 94,38% της ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης έκαναν την «INSPORTS» με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 40.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν το 94,38% της ΠΑΕ Ξάνθη. Το τίμημα ήταν μόλις 150 χιλιάδες ευρώ. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πως ποδοσφαιριστές του ρόστερ της ομάδας μπορεί να κοστίζουν πολύ παραπάνω! Ενα μεγάλο ερώτημα, εδώ, σχετίζεται με το πώς μια εταιρεία, χωρίς άδεια της ΕΕΑ, με 40.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, αγοράζει μια ΠΑΕ με καθαρή θέση κοντά στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή της ΠΑΕ Ξάνθη στο πρωτάθλημα είναι νόμιμη όταν η μεταβίβαση έγινε χωρίς άδεια της ΕΕΑ;

Πώς έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής για το εφετινό πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι; Προφανώς και είναι απορία το αν η ΕΕΑ έπρεπε να ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής και να αποβάλει άμεσα την Ξάνθη από το πρωτάθλημα; Ο,τι δηλαδή είχε κάνει ακριβώς η ίδια επιτροπή με τη Βέροια όταν δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών της, αποβάλλοντάς την από το πρωτάθλημα.