Ο Αντρέ Σιμόες δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο πορτογάλος μέσος έχει αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του, με αποκορύφωμα την πολύ κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Σιμόες είναι ένας καθοριστικός παίκτης για την ΑΕΚ και όταν δεν είναι καλά, δεν είναι ούτε η ομάδα.

Ο Νίκος Κωστένογλου το γνωρίζει καλά αυτό και θέλει να βρει τους τρόπους να… επαναφέρει τον Σιμόες στα γνωστά του επίπεδα. Κάτι που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει μέσω της πίεσης. Με λίγα λόγια ο έλληνας τεχνικός έχει αποφασίσει να αποφορτίσει τον πορτογάλο χαφ, προκειμένου να βρει ξανά τη «φρεσκάδα» του.

Το παραπάνω σημαίνει πως στο ματς με τον Αρη ο Σιμόες θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Ο έμπειρος χαφ δεν θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, με τη θέση του στον άξονα να παίρνει ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο έλληνας χαφ προέρχεται από ένα εξαιρετικό παιχνίδι με τη φανέλα της Εθνικής και ο Κωστένογλου θέλει να δει ένα αντίστοιχο πρόσωπο από τον Γαλανόπουλο και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο Σιμόες θα έχει έτσι την ευκαιρία να πάρει τις «ανάσες» του και να παρουσιαστεί πανέτοιμος στη συνέχεια. Εκεί όπου η ΑΕΚ δεδομένα θα τον χρειαστεί, μιας και ο ρόλος του στην ομάδα είναι σημαντικός. Οχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται για τον υπαρχηγό της ΑΕΚ και συνάμα ένα από τα πλέον αγαπημένα παιδιά της κιτρινόμαυρης εξέδρας.

Με δυο προβλήματα, τα οποία δεν θα έχουν λυθεί μέχρι την Κυριακή, συνεχίζει η ΑΕΚ την προετοιμασία της για το ματς της Κυριακής με τον Αρη.  Συγκεκριμένα οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Βίκτωρ Κλωναρίδης ακολούθησαν ατομικά προγράμματα εκγύμνασης και ήταν οι μοναδικοί που έμειναν εκτός προπόνησης.

Αμφότεροι δεν υπολογίζονται ενόψει του αγώνα με τον Αρη, όπως και ο Μάρκο Λιβάγια, που έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή στο ματς με τους Θεσσαλονικείς. Η λογική λέει πως τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Αλμπάνης, με τον Μάνταλο να μετατίθεται στον άξονα, πίσω από τον Ολιβέιρα.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν οι διαδικασίες – με τη συνεργασία μεταξύ της Τροχαίας και των δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας – για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει η υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, η οποία ως γνωστόν συνδέεται άρρηκτα με τη λειτουργία της «Αγια-Σοφιάς».