Στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024 προχωρεί η θυγατρική εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο Mytilineos Financial Partners SA, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε χθες στην Αθήνα, ενώ οι  Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και JPMorgan Securities plc θα ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank AE, Eurobank Ergasias SA, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers). Να σημειωθεί ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch έδωσε αξιολόγηση ΒΒ με σταθερό outlook, υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο, για τη Μytilineos ενόψει της έκδοσης.

Η Mytilineos ανήκει στους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους. Εχει την έδρα της στην Ελλάδα και διαθέτει ισχυρή διεθνή παρουσία με έργα σε 25 χώρες πέντε ηπείρων. Οι μετοχές της Μytilineos, που ιδρύθηκε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1908, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995. Ο κύκλος εργασιών της Μytilineos ξεπέρασε τα 1,8 δισ. ευρώ το 2018, ενώ το τελευταίο εννεάμηνο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 42,7% στον κύκλο εργασιών, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018, φτάνοντας τα 1.548 εκατ. ευρώ και 13,7% στα EBITDA, που διαμορφώθηκαν σε 248 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός ήταν 449 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 3.400 εργαζόμενους, τα προϊόντα της διακινούνται σε ολόκληρο τον κόσμο και αντιπροσωπεύουν στο 2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών και κατέχει ηγετική θέση στους ελληνικούς τομείς της ενέργειας της βαριάς μεταλλουργικής βιομηχανίας, αλλά και των κατασκευών/EPC.