Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του χθεσινού φοιτητικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΟΕ και το κλείσιμο της Σχολής μετά την αστυνομική έφοδο. Κουκουλοφόροι οι οποίοι είχαν παρεισφρήσει στην πορεία εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες σε κατάστημα στη Βουκουρεστίου προκαλώντας καταστροφές στη βιτρίνα. Αλλοι άγνωστοι, σύμφωνα με καταγγελίες, επιτέθηκαν σε δύο φωτορεπόρτερ οι οποίο κάλυπταν την πορεία. Στο μεταξύ, με κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν από το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου οι περισσότεροι διαδηλωτές μπήκαν στο Πολυτεχνείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Είχε προηγηθεί το πρωί η προσαγωγή του γραμματέα Σπουδάζουσας Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επειδή, σύμφωνα με την Αστυνομία, μαζί με άλλους νεαρούς κολλούσαν χάρτινα πανό σε τρόλεϊ στην Πατησίων. Ο νεαρός στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Καταγγελία για «παράνομη προσαγωγή» έκανε με ανακοίνωση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητό του και τον προσήγαγαν αδικαιολόγητα.  

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης σημείωσε χθες ότι εμμένει στις προχθεσινές του δηλώσεις για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ. Και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας. Ηταν το πρώτο πράγμα που έμαθα στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου ως φοιτητής της Νομικής».