Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 46χρονου καταζητούμενου αντιεξουσιαστή που θεωρείται δημιουργός της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα και του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί το τελευταίο πενταήμερο, μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στον Χολαργό. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνα σε κατοικία στα Πατήσια που ανήκει σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ηλικίας περίπου 40 χρονών, που είχε διαρκείς επαφές με τον 46χρονο και στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν μεγάλα μαχαίρια και υλικό που θεωρείται παράνομο. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του εν λόγω ατόμου για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του και όχι για ενδεχόμενη σχέση με την Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από την ανάλυση αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA, όπως και άλλων ευρημάτων στο οπλοστάσιο της οργάνωσης, επιχειρούν να ταυτοποιήσουν άλλα 2-3 άτομα του αντιεξουσιαστικού χρόνου που πλαισίωναν τον 46χρονο στις επιθέσεις της οργάνωσης την περίοδο 2014-2017 εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, διμοιριών των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη και των πρεσβειών της Γαλλίας και του Μεξικού. Σε όλες αυτές τις επιθέσεις προσδιοριζόταν η παρουσία δύο έως τριών ατόμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φρουρός της πρεσβείας της Γαλλίας, εναντίον της οποίας η Επαναστατική Αυτοάμυνα έριξε τον Νοέμβριο του 2016 μία χειροβομβίδα, περιγράφει ότι «ότι οι δράστες ήταν δύο κι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα 600 κυβικών μαύρου χρώματος χωρίς μπαγκαζιέρα και τίποτα άλλο χαρακτηριστικό. Ο συνεπιβάτης που ήταν αυτός που τράβηξε περισσότερο την προσοχή μου (σ.σ. φέρεται ότι είναι αυτός που έριξε τη χειροβομβίδα κι εξετάζεται αν πρόκειται για τον 46χρονο αναζητούμενο) φορούσε αθλητική φόρμα και μαύρο μπουφάν». Ο εν λόγω αστυνομικός ωστόσο δεν γνώριζε αν οι δράστες της επίθεσης στην πρεσβεία της Γαλλίας είχαν περάσει από το ίδιο σημείο κυρίως νυχτερινές ώρες γιατί υπάρχουν εναλλασσόμενες φρουρήσεις σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες κ.λπ. Και η προηγούμενη βάρδια του στο ίδιο πόστο ήταν 4-5 μήνες νωρίτερα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συνοδός του 46χρονου σε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις να ήταν ο 41χρονος, πρώην μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος συνελήφθη το 2010 και αποφυλακίστηκε το 2018. Ομως μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εκτός φυλακής. Χωρίς όμως να παρουσιάζεται οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Επιπλέον στελέχη των Αρχών ασφαλείας από την ανάλυση του οπλισμού των ενόπλων διαπιστώνουν ότι αυτός είναι σχετικά παλαιός (σκουριασμένα όπλα, παλιές σφαίρες) και ίσως προέρχεται από αποθήκες του αλβανικού στρατού που είχαν λεηλατηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες 41 και 45 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Απολογούμενοι και οι δύο αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο προαναφερόμενος 41χρονος σημείωσε ότι το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο 45χρονος, που ήταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο, αρνήθηκε μέσω του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Παπαδάκη τις κατηγορίες, ο οποίος τόνισε ότι περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει καταθέτοντας ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα ενώπιον του δικαστικού λειτουργού.