Είπε κάτι τόσο σοβαρό ο Πέτρος Μάνταλος με αποτέλεσμα να προκύψει αναστάτωση και εν πολλοίς …ανθρωποφαγία στα social media; Η δήλωσή του μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» ανάλογα με την οπτική του καθενός. Αν κάποιος θέλει να προσβληθεί, την απομονώνει. Και μιλάει για ασέβεια προς τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Μάνταλος ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε.

Αν κάποιος θέλει να είναι επιεικής απέναντι στον αρχηγό της ΑΕΚ, τότε λέει την αλήθεια. Ο Μάνταλος δεν είπε κάτι με στόχο να την «πέσει» ή να προσβάλει τον αντίπαλο. Περισσότερο μπορεί να προσβάλει την ίδια του την ομάδα, για την εικόνα που έβγαλε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του εαυτού του. Ο «κάπτεν» της ΑΕΚ είπε απλά την αλήθεια. Πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ «ανάστησε» τον Παναθηναϊκό. Και πως ο Παναθηναϊκός της πρώτης ώρας έμοιαζε με μια «νεκρή» ομάδα.

Η ατάκα του Μάνταλου ενοχλεί κάποιους επειδή ειπώθηκε δημόσια. Και επειδή ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι ένα πρόσωπο που έχει βαρύνουσα σημασία ο λόγος του. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν εκστόμισε κάτι  διαφορετικό απ’ αυτό που… μουρμούριζαν όλοι όσοι έβλεπαν το ματς. Μόνο με… ανάσταση θα μπορούσε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός σε ένα παιχνίδι που ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 και «φλέρταρε» με το ενδεχόμενο να δεχθεί τρίτο γκολ.

Είναι πολλές οι φορές που ψάχνουμε στην Ελλάδα να βρούμε έναν εύκολο στόχο. Που δίνουμε περισσότερη αξία σε κάποιες κουβέντες, μόνο και μόνο για να βρούμε έναν «αποδιοπομπαίο τράγο». Κατηγορούμε αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για την «ξύλινη» γλώσσα που χρησιμοποιούν. Αλλά δεν μας αρέσει ακόμη και όταν τους ακούμε να λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν. Παρεξηγήθηκε ο Παπασταθόπουλος όταν βγήκε και είπε δημόσια πως πρέπει να φύγει ο Αναστασιάδης απ’ την Εθνική, μια κουβέντα που την έλεγε όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Τώρα πέφτουμε να… «φάμε» τον Μάνταλο επειδή χρησιμοποίησε λέξεις που δεν άρεσαν. Μήπως τελικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε; Ή την επόμενη φορά θα λέμε πάλι για «κοινότοπες δηλώσεις» και τα σχετικά;