Συνέδριο για ακίνητα. Το Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας Prodexpo συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21-22 Οκτωβρίου. Με την πάροδο του χρόνου, η Prodexpo έχει εδραιωθεί ως τόπος δημιουργικής ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και πληροφοριών αναφορικά με τις τάσεις, την πορεία της κτηματαγοράς και τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις. Κορυφαία στελέχη από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, παράγοντες της αγοράς ακινήτων και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου εδώ και 20 χρόνια δίνουν ηχηρό «παρών» στη διοργάνωση καθιστώντας τη θεσμό. Το 20ό Συνέδριο Ανάπτυξης και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει εργαστήριο παραγωγής ιδεών και σκέψης. Τα θέματα προς συζήτηση θα είναι, ανάμεσα σε άλλα, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο τουρισμός, η Χρυσή Βίζα, η δυναμική του παραλιακού μετώπου κ.α.

Μεταφορές. Η 4η βιομηχανική επανάσταση (Βιομηχανία 4.0) και οι τεχνολογικές αλλαγές που αυτή συνεπάγεται αναμένεται να μεταβάλουν για πάντα τις μεταφορές όπως τις γνωρίζουμε. Μέσω της αυτοματοποίησης των οχημάτων, της εξέλιξης της «ευφυούς» υποδομής, της κοινής χρήσης δεδομένων και της διασυνδεσιμότητας σε όλες τις φάσεις της μετακίνησης σε όλα τα μέσα μεταφοράς, η κινητικότητα ατόμων και εμπορευμάτων βρίσκεται ήδη σε τροχιά «ευφυούς εξέλιξης». Η νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται, τα νέα δεδομένα στην έρευνα αλλά και όλες οι εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών πρόκειται να αναπτυχθούν στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Ερευνα στις Μεταφορές», που διοργανώνουν στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το συνέδριο που έχει κεντρικό θέμα «Μεταφορές 4.0: Η ευφυής εξέλιξη» αποτελεί εδώ και δεκαεπτά έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Κυβερνοασφάλεια. Υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα διεξαχθεί την Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το Cyber Insurance & Incident Response Conference. Στόχος του συνεδρίου είναι να εξεταστούν όλοι οι κίνδυνοι που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και στη φήμη της, καθώς παράλληλα να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς της cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως εργαλείου διαχείρισης κινδύνου. Επιπλέον, θα εστιάσει στις λύσεις που προσφέρει η ασφαλιστική βιομηχανία μέσα από πραγματικά περιστατικά και θα εμβαθύνει στις διαθέσιμες ασφαλιστικές υπηρεσίες.