Ηπειρώτικα προϊόντα. Ακολουθώντας τις επιταγές του κληροδοτήματος του εθνικού ηπειρώτη ευεργέτη, Ευαγγέλη Ζάππα, να μείνει ζωντανό και να αναπτυχθεί το πρωτογενές εκείνο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας που συνδέεται με την αγροτική παραγωγή κι εκπληρώνοντας τους σκοπούς του για αρωγή και τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας, το Ζάππειο Μέγαρο φέρνει την Ηπειρο στο κέντρο της Αθήνας. Από σήμερα ως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η ηπειρώτικη παράδοση και κουλτούρα γεμίζουν με ήχους, γεύσεις, μουσικές και χρώματα το τοπόσημο της Αθήνας.Το Ζάππειο Μέγαρο συνεργάζεται με την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο ανάδειξης στοχευμένων δράσεων. Αυθεντικά τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η ηπειρώτικη γη, βρίσκουν θέση στους χώρους του Ζαππείου. Γαλακτοκομικά, μέλι, καθώς κι άλλα προϊόντα μέλισσας, αρωματικά φυτά και βότανα, παραδοσιακά ζυμαρικά, ελιές κι ελαιόλαδο, κρασί, τσίπουρο, ούζο, ζύθος, φρέσκα λαχανικά και φυσικά νερό από τις κρυστάλλινες πηγές της Ηπείρου συνθέτουν μια μοναδική γαστρονομική ηπειρώτικη γιορτή που εμπλουτίζεται από ποικίλες εκδηλώσεις επιτόπιας παραγωγής εδεσμάτων από ομάδες ντόπιων σεφ που θα μαγειρεύουν και θα κερνούν επιτόπου προσκαλώντας όλους να τη ζήσουν.

Ημερίδα. Ημερίδα με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.  Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σειρά Β2Β συναντήσεων μεταξύ επτά γερμανικών επιχειρήσεων και ελληνικών εταιρειών του ενεργειακού τομέα. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι ειδικοί και εκπρόσωπος του  υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Η ημερίδα πραγματοποιείται ως μέρος της επιχειρηματικής αποστολής των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι επιχειρήσεων, αλλά και υψηλόβαθμοι παράγοντες φορέων από τον χώρο της οικονομίας, της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιστημών.

Επιχειρηματικές συναντήσεις. Σειρά Β2Β συναντήσεων μεταξύ επτά γερμανικών επιχειρήσεων και ελληνικών εταιρειών του ενεργειακού τομέα θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων», που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ειδικών και εκπροσώπου του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Η ημερίδα πραγματοποιείται ως μέρος της επιχειρηματικής αποστολής των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι επιχειρήσεων αλλά και υψηλόβαθμοι παράγοντες φορέων από τον χώρο της οικονομίας, της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιστημών.