Απίστευτο και όμως ελληνικό. Εάν είχαμε απλά νικήσει στο (αφιλόξενο και «παγωμένο») ΟΑΚΑ την Αρμενία και το Λιχτενστάιν, με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια μας (με Αρμενία εκτός και με τη Φινλανδία εντός) θα περνούσαμε απευθείας στο Euro 2020!

Δυστυχώς τα τραγικά λάθη σε βασικούς χειρισμούς όπως το θέμα του προπονητή και του γηπέδου κόστισαν ακριβά και μεταξύ άλλων αυτούς τους πέντε (σχετικά βατούς) βαθμούς από την ήττα από την Αρμενία και την ισοπαλία με το Λιχτενστάιν που θα μας είχαν φέρει σε απόσταση ενός τριπόντου (15 έναντι 13) από τη Φινλανδία – η οποία πλέον εκ του ασφαλούς ετοιμάζεται να γιορτάσει στον αγώνα με το Λιχτενστάιν τον Νοέμβριο στο Ελσίνκι την πρόκριση στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Απλά το δικό μας κίνητρο πλέον είναι να κλείσουμε με δύο νίκες τον όμιλο ώστε να περάσουμε στη βαθμολογία και την Αρμενία αλλά και να μαζέψουμε πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια να ανέβουμε και πάλι βαθμολογικά.

Διότι η κατρακύλα τα τελευταία χρόνια μας έχει οδηγήσει αφενός πολύ χαμηλά, αφετέρου σε – μαθηματικά – πολύ δυσκολότερες κληρώσεις από προκριματικά σε προκριματικά και εδώ πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα κάποια στιγμή.