Συνέδριο. Το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας με το βλέμμα στο μέλλον, τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία, διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό του με θέμα Expect the Unexpected – Προετοιμασμένοι για το Απροσδόκητο. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Κορυφαία στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα στελεχώσουν το συνέδριο σε μια εποχή μεγάλων και αναπάντεχων αλλαγών. Θα εξετάσουν σε βάθος τις προκλήσεις του τεχνολογικού μετασχηματισμού και θα επαναπροσδιορίσουν τον εσωτερικό έλεγχο σύμφωνα με τα νέα πρότυπα και τις τελευταίες εξελίξεις. Τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει διακεκριμένοι ομιλητές όπως ο κ. N. Mouri, πρώην πρόεδρος του ΔΣ IIA Global και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου American International Group (AIG), ο κ. J. Greer, διευθυντής βιωσιμότητας ACCA Global, ο κ. Α. Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η Δρ. Β. Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Δρ. Β. Γ. Αποστολόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο κ. Α. Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Α’ Αθηνών, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Attica, κ. Σ. Πασχάλης  και πολλοί άλλοι. Επίκαιρα θέματα θα θίξουν εκπρόσωποι των μεγάλων συμβουλευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ημερίδα. Ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων» διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σειρά Β2Β συναντήσεων μεταξύ επτά γερμανικών επιχειρήσεων και ελληνικών εταιρειών του ενεργειακού τομέα. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι ειδικοί και εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.Η ημερίδα πραγματοποιείται ως μέρος της επιχειρηματικής αποστολής των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι επιχειρήσεων, αλλά και υψηλόβαθμοι παράγοντες φορέων από τον χώρο της οικονομίας, της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιστημών.

Υπουργείο Τουρισμού. Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Θα συναντηθεί το πρωί 10-10.30 στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία για τη σύσταση και ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και συναφή θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Αμέσως μετά (10.30-12.00) θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού με τουριστικούς φορείς της περιφέρειας στην αίθουσα συσκέψεων Περιφέρειας (Γεωργίου Κακουλίδη 1).  Ακολούθως ο υπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την τουριστική περιοχή Φανάρι.