Στη συνέντευξη που παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Παστέρ είναι κατηγορηματικός. «Είναι ανεύθυνο» λέει «να μην εμβολιάζεται κανείς». Η κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση από τον επικεφαλής του κορυφαίου αυτού ερευνητικού ινστιτούτου έχει δραματικό χαρακτήρα. Κι αυτό επειδή το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα πείθει πολλούς γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Τα κρούσματα ιλαράς που εμφανίστηκαν έπειτα από πολλά χρόνια αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ιού είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η απειλή είναι διπλή. Οι αρνητές δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο τη ζωή των δικών τους παιδιών. Θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή άλλων παιδιών, αφού η ασθένεια αυτή είναι μεταδοτική. Εάν λοιπόν απέναντι στα δικά τους παιδιά φέρονται ανεύθυνα, απέναντι στα άλλα παιδιά επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία.

Με δεδομένο ότι είναι πολλοί αυτοί που πείθονται για τις υποτιθέμενες παρενέργειες των εμβολίων, παρενέργειες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, αλλά στηρίζονται σε παραϊατρικές θεωρίες ή ακόμη και σε θεωρίες συνωμοσίας, φαίνεται αναγκαίο να λάβει η πολιτεία μέτρα. Η λύση που προτείνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Παστέρ είναι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Απέναντι στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής. Οπως δεν μπορεί να υπάρχει απέναντι στην προστασία της ζωής. Κάτι που σημαίνει πως οι ιδεολογικοί, θρησκευτικοί ή άλλοι λόγοι δεν είναι δυνατόν να στερούν από τις έφηβες το εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας.