Ο αρχηγός της Μπάγερν, Μανουέλ Νόιερ, τοποθέτησε χθες τον πήχη της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Στόχος μας είναι τουλάχιστον τα ημιτελικά. Οταν ξεκινάς μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολο να πεις πού βρίσκεσαι. Το κίνητρό μας είναι υψηλό και ξέρουμε πως διαθέτουμε ποιότητα. Είμαι αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν, αλλά έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ζήσαμε την πικρή γεύση του πρόωρου αποκλεισμού πέρυσι και δεν θέλουμε να επαναληφθεί», υπογράμμισε ο πολύπειρος κίπερ.

Η Μπάγερν υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίον σε πέντε αναμετρήσεις μοιράζεται τις νίκες (2), ενώ υπάρχει και ο ημιτελικός του 1991 όταν η σερβική ομάδα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ενα από τα μεγάλα όπλα του Αστέρα είναι ο Γερμανός Μάρκο Μάριν, για τον οποίον είπε ο Νόιερ πως παρακολουθεί την πορεία του και γνωρίζει ότι τον αποκαλούν «Μέσι του  Βελιγραδίου». «Είμαι χαρούμενος να συναντώ παίκτες με τους οποίους έχω παίξει παλιότερα. Ανυπομονώ να ανταλλάξουμε φανέλες και του εύχομαι τα καλύτερα».  

Ο προπονητής των Βαυαρών Νίκο Κόβατς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ως Κροάτης, τη μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση του αποψινού αντιπάλου του. «Εχουν εμπειρία αλλά το ίδιο κι εμείς. Δεν πρέπει όμως να υποτιμήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα», τόνισε ο Κόβατς. Ο τραυματισμός του Νταβίντ Αλάμπα αποτελεί πλήγμα για την Μπάγερν, καθώς θα απουσιάσει για τρεις εβδομάδες και είναι πιθανό να μην αγωνιστεί ούτε στο δεύτερο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Για τη θέση του προαλείφεται ο νεοαποκτηθείς Λούκας Ερνάντες. «Εχει διαφορετική ερμηνεία για το πώς πρέπει να παίζει στην αριστερή πλευρά απ’ ό,τι ο Αλάμπα αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά». Από τον τραυματισμό του Αλάμπα ίσως επωφεληθεί ο Τζερόμ Μπόατενγκ που βρισκόταν τελευταία στο «ψυγείο» και αναζητούσε έξοδο διαφυγής. «Συνεχίζω να λέω πως αποτελεί μέρος της ομάδας και θα τον αντιμετωπίζω όπως τους υπόλοιπους παίκτες. Ολοι έχουν δικαίωμα να παίξουν εδώ».