Διεθνές Συνέδριο. Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (EOΠΕ) επιδιώκοντας να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο για τις μεγάλες προκλήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο διοργανώνει διεθνές συνέδριο πολιτικών επιστημόνων με τίτλο «Politeia» και θεματική «Europe at crossroads: Leadership, Challenges & State of Play». Το «Politeia» θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, μεταξύ 27 – 29 Σεπτεμβρίου 2019. Στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και ακαδημαϊκοί διεθνούς φήμης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον το συνέδριο έχει περιληφθεί ήδη στις δράσεις με το έμβλημα του United Nations Academic Impact.

Διοργανώνεται μάλιστα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

ΙΕΝΕ. Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το ετήσιο εθνικό συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) στις 21-22 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα.

Σκοπός του συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να αποτελέσει, και αυτή τη φορά, ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι επικρατούσες τάσεις και οι προοπτικές μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ανταλλαγή απόψεων για τη συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αποτελούν βασικούς στόχους του συνεδρίου.

Φέτος το συνέδριο έχει ως ειδικό θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμιστεί η σπουδαιότητα του ενεργειακού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς αυτή εξέρχεται από μία μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης. Οι θετικές προοπτικές του ενεργειακού τομέα εστιάζονται σε θέματα πολιτικής, αγορών, καινοτόμων τεχνολογιών και υποδομών.

Ελληνικά αποστάγματα. Ο οργανισμός Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), οργανώνουν από κοινού ενέργειες στο πλαίσιο προγράμματος προβολής και προώθησης των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής των αποσταγμάτων, οι δύο φορείς οργανώνουν την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση «Bar Convent Berlin» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο 7 με 9 Οκτωβρίου του 2019 και αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για τον χώρο των bars, ενώ ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή στην ίδια έκθεση και το 2020. Επίσης, οργανώνεται η συμμετοχή στη διεθνή έκθεση «Prowein 2019» στη Γερμανία (15-17 Μαρτίου του 2020) με τη λειτουργία Spirits Bar στο ελληνικό περίπτερο.

Ταυτόχρονα, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα των ελληνικών αποσταγμάτων, πρόκειται να προσκληθούν στην Ελλάδα opinion leaders και mixologists, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν αποσταγματοποιεία για να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης, ενώ θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για επαγγελματίες του χώρου.