Διμερή επιμελητήρια. Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Επιμελητηρίων της Γερμανικής Οικονομίας θα λάβει χώρα την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton Athens. Στόχος αυτών των συζητήσεων είναι τόσο η ανταλλαγή απόψεων εντός του ευρωπαϊκού δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων όσο και η ενημέρωση του κοινού για τα μείζονα ευρωπαϊκά θέματα.

Στην επίσημη αυτή διάσκεψη των σημαντικότερων εκπροσώπων των Διμερών Επιμελητηρίων της Γερμανικής Οικονομίας (κεντρικοί και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και βουλευτές του ευρωπαϊκού, ομοσπονδιακού και εκάστοτε κρατιδιακού κοινοβουλίου) θα δοθούν μέσω ομιλιών και συζητήσεων υψηλόβαθμων εμπειρογνωμόνων νέα στοιχεία πάνω στα τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και σε επίκαιρα πολιτικά θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων της Ελλάδας.

Leader Καστοριάς. Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτό το Πρόγραμμα Τοπικής Ανάπτυξης Leader για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ αποτελείται από 12 υποδράσεις με τις οποίες ενισχύονται προγράμματα κατάρτισης, επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών, οικοτεχνία, δασοκομικές τεχνολογίες, συνεργασίες επιχειρήσεων στον αγροτουρισμό, συνεργασίες φορέων για την ανάπτυξη τοπικών αγορών.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει:

n Ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν.

n Ενίσχυση επενδύσεων οικοτεχνίας και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.

n Οριζόντια εφαρμογή μεταποίησης, εμπορίας και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν.

n Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού.

n Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, της χειροτεχνίας, της παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου.

n Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, πολιτιστικά κέντρα, κ.λπ.).

n  Επενδύσεις σε δασοκομικές τεχνολογίες και στην επεξεργασία, κινητοποίηση και εμπορία δασικών προϊόντων.

Τουρισμός. Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 29-31 Οκτωβρίου 2019 η σημαντικότερη εκδήλωση για επενδύσεις στον Τουρισμό στη Μεσόγειο, το γνωστό Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H).

Ως μέρος της αλυσίδας των γνωστών επενδυτικών φόρουμ International Hotel Investment Forum (IHIF) που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, στην Ασία και στις ΗΠΑ, το MR&H προσφέρει έναν χώρο συνάντησης με πολλαπλές ευκαιρίες για δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών και τη δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων με φόντο επενδύσεις σε τουριστικά έργα. Επενδυτές, τράπεζες, διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρείες ακινήτων, κατασκευαστές, επαγγελματίες του τουρισμού σε ανώτατο επίπεδο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Hilton και ο οργανισμός Enterprise Greece είναι και φέτος Country Patron.