Μάχη με τις φλόγες σε 39 δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις 7 προχθές το απόγευμα μέχρι χθες τις απογευματινές ώρες.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο μεταξύ των χωριών Κοιλιώμενος και Αγαλάς. Μια περιοχή που έχει δοκιμασθεί τα τελευταία χρόνια από δασικές πυρκαγιές.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ κάτοικοι των οικισμών βοήθησαν με όποιο μέσο μπορούσαν τους πυροσβέστες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από το απόγευμα η φωτιά οριοθετήθηκε και βρίσκεται σε ύφεση.

Περιοχή Natura στη θέση Ισσος στη Νότια Κέρκυρα κινδύνευσε από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προξενήσει μεγάλη καταστροφή.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Κλείτορος Καλαβρύτων. Επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα και η φωτιά νωρίς το απόγευμα κατασβέστηκε.