Είχαμε τελετή παράδοσης – παραλαβής στον ΟΑΣΘ. Ο Στέλιος Παππάς παρέδωσε στον νέο πρόεδρο Γιώργο Σκόδρα. Ο γνωστός και ως εκπρόσωπος της δρακογενιάς επειδή είναι λαρτζ εξέφρασε παράπονο γιατί δεν παραβρέθηκε εκεί ο υπουργός Υποδομών για να προσδώσει κύρος στη νέα διοίκηση. Εχει τα δίκια του. Ο νέος πρόεδρος δεν έχει μάλλον συγγενική σχέση με μέλος της κυβέρνησης για να αντλεί από εκείνη κύρος, όπως ο προκάτοχός του.

Ανοιξη

Και ξαφνικά έγινε το νέο ντάρλινγκ των συριζαίων. Λέω για τον Κωνσταντίνο Ζούλα που έδωσε τη δυνατότητα στην κατά τα άλλα κοιμωμένη – ή έστω αραχτή σε ξαπλώστρα – αξιωματική αντιπολίτευση να ανεβάσει τους τόνους. Εξού και πάω στοίχημα ότι κατά βάθος τον έχουν αγαπήσει. Να επισημάνω, πάντως, στους συντρόφους πως ένας Ζούλας δεν φέρνει την αντιπολιτευτική άνοιξη για τον απλό λόγο πως οι τηλεθεατές της ΕΡΤ είναι κάτι σαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ λίγοι.

Μίντια

«Σας βεβαιώνω ότι με την εξαίρεση του Ορμπαν, και της κυβέρνησης που ελέγχει ο Κατσίνσκι στην Πολωνία, δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα με τόσο καταθλιπτική παντοκρατορία του κυβερνώντος κόμματος στα ΜΜΕ», απεφάνθη για την Ελλάδα ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ναι, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει κανάλια – κι έκλεισε το Mega – και να βάλει κομισάριους σε εφημερίδες σαν αυτή που κρατάτε στα χέρια σας. Καλύτερα να μασάτε, αντιπρόεδρε, για τέτοια θέματα, παρά να μιλάτε.

Τιτίβισμα

Ο Γιάννης Ραγκούσης την έπεσε με ένα τιτίβισμα στον πάλαι ποτέ σύντροφό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί είπε καλά λόγια για τους πυροσβέστες. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να καταλάβετε πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στον δημόσιο λόγο κάποιου η παρατεταμένη αναγκαστική πολιτική αγρανάπαυση σαν αυτή που βίωσε ο πρώτος πρώην πράσινος υπουργός.