Την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά αγωνιζόμενους με τη φανέλα της ομάδας τους τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Ντανιέλε Βέρντε θα έχουν σήμερα οι φίλοι της ΑΕΚ. Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή του φιλικού με τη Λαμία (20:00, Star Κεντρικής Ελλάδας) και ο Μιγκέλ Καρντόσο αναμένεται να τους δώσει χρόνο συμμετοχής προκειμένου να αρχίζουν να ενσωματώνονται καλύτερα, αλλά και ο κόσμος να πάρει μια πρώτη γεύση για την αξία τους.

Αντίθετα, εκτός θα είναι ο Μάριος Οικονόμου, με τα νέα να μην είναι καλά καθώς από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι στο ματς με τον Βόλο υπέστη θλάση στον αριστερό προσαγωγό. Ο Καρντόσο δεν θα τον έχει στη διάθεσή του για περίπου 15 μέρες κι ως εκ τούτου είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ενωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα ή τη Χόνβεντ. Κρίστιτσιτς, Μπακάκης και Γιακουμάκης συνέχισαν τα ατομικά προγράμματα χθες και θα απουσιάσουν, ενώ στην αποστολή είναι και ο Βέρντε που αναμένεται να αγωνιστεί.

Η αποστολή: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Χουλτ, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σβάρνας, Καραβίδας, Αρβανίτης, Τσέλιος, Σιμόες, Σιμάο, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Ζεράλδες, Βέρντε, Αλμπάνης, Ντέλετιτς, Σαρδέλης, Κλωναρίδης, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος.

Οσον αφορά το μεταγραφικό τοπίο, στην ΑΕΚ θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις στα τέλη της εβδομάδας όσον αφορά την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αρκετοί είναι οι στόπερ που προτείνονται στην Ενωση, ωστόσο ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν θέλει ποδοσφαιριστή μόνο και μόνο για να κάνει απλά μία μεταγραφή ακόμα. Αλλά για να δώσει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα του.

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αραβίδη

Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών απέρριψε την προσφυγή του Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος ζητούσε 100.000 από την ΑΕΚ για διαφορά καταβολής φόρων.

Ο πρώην άσος των Κιτρινόμαυρων δεν ζητούσε τα χρήματα για δεδουλευμένα ή οφειλές συμβολαίου αλλά για διαφορά καταβολής των φόρων. Τελικά, η προσφυγή του απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει καμία απαίτηση του παίκτη από το συμβόλαιό του, με τον Αραβίδη να έχει δικαίωμα έφεσης σε δεύτερο βαθμό.