Τον νεόκοπο στον Ολυμπιακό γκαρντ, Γουέιντ Μπόλντουιν αποκαλούν «μικρό Γουέστμπρουκ», αλλά εμείς γεμίσαμε από δαύτους! Τον Δημήτρη Μωραΐτη και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη εννοώ, οι οποίοι πέτυχαν από ένα triple double div στο Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, ο μεν γκαρντ της ΑΕΚ κόντρα στη Σερβία, ο δε ομόλογός του στον Παναθηναϊκό απέναντι στη Σλοβενία. Τι να το κάνεις όμως; Ούτε αυτά τα σπανίζοντα στατιστικά κατορθώματα, ούτε οι σπουδαίες ατομικές διακρίσεις τους αποδείχθηκαν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να διακριθεί η ελληνική ομάδα, που κατέλαβε την ένατη θέση. Ο μεν Καλαϊτζάκης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 19,7 πόντους και τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης με 21,9 βαθμούς, ο δε Μωραΐτης πρώτος στα κλεψίματα με 3,1 και δεύτερος στις ασίστ με 7.

Hττα από τα… δεύτερα

Ναι, η διαφορά είναι μεγάλη, οπότε μπορεί κάποιος να μιλήσει απλά για ένα φιλικό προετοιμασίας κάτι που είναι και το σωστό. Χθες, λίγο προτού οι βασικοί του Αγιαξ αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, οι ρεζέρβες (ένας Θεός να τις αποκαλέσει έτσι!) αντιμετώπισαν τον ΟΦΗ και επικράτησαν με σκορ 6-2. Το σκορ «άνοιξε» μετά την πρώτη ώρα της αναμέτρησης και σίγουρα το παιχνίδι ήταν μια εμπειρία για την κρητική ομάδα. Κάθε μέρα, άλλωστε, αντιμετωπίζεις παίκτη σαν τον Χούντελααρ; Τα γκολ του ΟΦΗ σημείωσαν ο Σεμέδο και ο Τσιλιανίδης που «έγραψε» το 2-2 στο 59′. Μετά, ο Αγιαξ πήρε μπροστά για τα καλά…

Η σκέψη του κόουτς…

Εμαθα, ώρες πριν από το χθεσινοβραδικό φιλικό, πως ο Δώνης θεωρεί ότι  το 4-3-3 είναι το σχήμα που θα ταιριάξει στο υλικό που έχει, αλλά και με βάση τους παίκτες που περιμένει. Και γι’ αυτό το χρησιμοποιεί σε προπονήσεις και φιλικά. Με έναν «κόφτη» και δύο δημιουργικούς μέσους μπροστά του. Τον Μπουζούκη και τον Ζαχίντ. Γι’ αυτό και έχει άγχος να κλείσει ο Νορβηγός, διότι αν δεν γίνει τελικά μια μεταγραφή που έμοιαζε με τελειωμένη υπόθεση, ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να βγει στην αγορά για να αναζητήσει παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά και με τα ίδια λεφτά. Σημαίνει… φτου κι απ’ την αρχή. Ενώ του Ζαχίντ έχει φτάσει σε επίπεδο τέτοιο, που ο προπονητής ήδη του έχει… έτοιμη τη θέση.

Μεγαλεία ο Ηφαιστος!

Μέχρι την Ισπανία έφτασε η χάρη του Ηφαίστου Λήμνου, χάρη στο αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο καλύτερο μπασκετικό περιοδικό της Ευρώπης, το «Gigantes del Basket».

Στο εκτενές άρθρο παρουσιάζεται η ομάδα σε όλα τα επίπεδά της, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μότο «ένα νησί, μια ομάδα» και στα απανωτά sold out στους εντός έδρας αγώνες, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μυθολογικές αναφορές στον θεό της φωτιάς και των τεχνών. Συν τοις άλλοις, οι Ισπανοί μνημονεύουν τα εγκωμιαστικά σχόλια στα οποία προέβησαν κατά την επίσκεψή τους στη Λήμνο ο Ρικ Πιτίνο, ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Λούκα Μπάνκι.

Αντε και εις ανώτερα λοιπόν. Με το καλό και στο «Sports Illustrated»!

Τα παιδία παίζει και νικά!

Tα παιδία παίζει -όπως μαθαίναμε στο σχολείο την αττική σύνταξη – και μάλιστα αυτά τα παιδία παίζει καλά!

H επονομαζόμενη «Team Hines» δρέπει δάφνες στο θερινό «Basketball Tournament» που είναι της μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο και να τσεπώσει δυο εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτή τη made in Greece ομάδα που έχει αρχηγό τον Κάιλ Χάινς αγωνίζονται επίσης ο Νικ Καλάθης, ο Ματ Λοτζέσκι, ο Μάικ Τζέιμς και ο Μπράιαντ Ντάνστον, οι οποίοι προελαύνουν από νίκη σε νίκη. Τελευταίο θύμα τους υπήρξε η ομάδα του Κρις Πολ την οποία έριξαν στο καναβάτσο με σκορ 73-68, χάρη στο buzzer beater που πέτυχε ο Τζέιμς.