Δικαίωση

Γιώργος Παπανδρέου

Πέρασαν δέκα χρόνια. Η χώρα προχώρησε. Ολη; Οχι. Ενας πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί ακόμα να δικαιωθεί για το «λεφτά υπάρχουν». Δεν έχει σημασία αν έχει δίκιο ή όχι. Αυτό που μετράει είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα χωνέψει ποτέ πως εκεί που ήταν κάποτε η Τροία, σήμερα βρίσκονται χωράφια. Και, κυρίως, πως τώρα που δεν επιλέγει πια αυτός τους κηπουρούς, αυξάνονται και τα χασμουρητά.

Ψαρικά

Παύλος Πολάκης

Δεν είναι πια υπουργός, έχει περισσότερο χρόνο. Τώρα ο Παύλος Πολάκης μπορεί να συχνάζει με συναδέλφους του σε ψαροταβέρνες, εξασκούμενος στην αντιπολίτευση της κουτσομούρας. Νέος όρος, για εκείνους που πρέπει να μάθουν να κρατούν υπό έλεγχο την πραγματική πολιτική τους φύση, πνίγοντας το παράπονό τους στο ουζάκι και στον γαλέο σκορδαλιά.

Ταχυδακτυλουργικά

Κωστής Χατζηδάκης

Ενας φίλος μου λέει πως για να μπλεχτεί κανείς με τη ΔΕΗ, πρέπει να έχει μαζοχιστικές τάσεις. Εχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν έχει άδικο, ακόμα να βρει η κυβέρνηση άνθρωπο να την αναλάβει. Εντάξει, έχει δίκιο ο Κωστής Χατζηδάκης, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον Χουντίνι – 600 εκατ. ευρώ, γαρ, το «κόστος ΣΥΡΙΖΑ». Το να ψάχνεις διοικητή δύο εβδομάδες, όμως, και να μη βρίσκεις, δείχνει τι έχεις αναλάβει.

GDPR

Αλέξης Γεωργούλης

Η πρώτη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε το τρεντ του FaceApp (που μας «γερνάει» ψηφιακά) και τις πληροφορίες που συλλέγει για τους χρήστες η εφαρμογή. Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, αν θέλουν να μάθουν οι Ρώσοι περισσότερα πράγματα για τον Αλέξη Γεωργούλη, μπορούν απλά να μπουν στον λογαριασμό του στο Instagram. Γιατί αν κρίνω από την αγάπη του στα σόσιαλ μίντια, δεν τον κόβω για φαν του GDPR.