Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ, με τον πορτογάλο επιθετικό να έρχεται στην Ελλάδα και να υπογράφει την Παρασκευή. Ενα συμβόλαιο που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, καθιστώντας τον Ολιβέιρα ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας. Ο Πορτογάλος, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Καρντόσο, δήλωνε στους ανθρώπους της ΑΕΚ απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ με χθεσινές του δηλώσεις στη NOVA δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή του.

«Είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Ενα κλαμπ με μεγάλη ιστορία. Γνωρίζω ότι έχει εκπληκτικό κόσμο. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας μου άρεσαν πολύ. Οπότε οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι παρά πολύ καλές», είπε ο Ολιβέιρα, που εξήγησε την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ. «Δεν ήταν εύκολο γιατί πάντα έπαιζα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα αλλά, χωρίς να θέλω να το υποτιμήσω, το πρωτάθλημά της δεν είναι στα καλύτερα. Για αυτό χρειάστηκα λίγο χρόνο για να το σκεφτώ και να αποφασίσω αν θα είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα μου να έρθω εδώ. Ομως οι άνθρωποι του κλαμπ μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη. Επίσης μίλησα με κάποιους Πορτογάλους που βρίσκονται στην ομάδα, περισσότερο με τον Σιμάο που μου έδωσε εξαιρετικές συστάσεις. Ολα αυτά, λοιπόν, βοήθησαν να έρθω εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα».

Οσο για τη σύγκριση που έχει ξεκινήσει με τον Πόνσε, απάντησε. «Σίγουρα θέλω να πετύχω κι εγώ γκολ, είναι σημαντικό να βοηθήσω την ομάδα να παίρνει νίκες. Πέρα από τα γκολ, όμως, είναι σημαντικό να δημιουργείς χώρους και φάσεις, να συνεργάζεσαι κατάλληλα με τους συμπαίκτες σου. Αυτό δίνει ποιότητα στην ομάδα. Σημαντικότερο από τα δικά μου γκολ είναι να κερδίζει η ομάδα».