Φουλ για δύο ηχηρές μεταγραφές πηγαίνει ο ΠΑΟΚ. Ο Φερέιρα θέλει να ενισχυθεί η ομάδα του και να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το νέο όνομα που βγήκε χθες στην επιφάνεια είναι του Φάμπιο Κοεντράο. Ο ηλικίας 31 ετών αριστερός μπακ, που μπορεί να αγωνιστεί και ως εσωτερικός μέσος, ένας ποδοσφαιριστής με αυξημένη εμπειρία, αποτελεί το «μπαμ» του Δικεφάλου. Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ οι γνωρίζοντες έκαναν λόγο για αρχική συμφωνία και μάλιστα υποστήριζαν πως όλα είναι στην τελική ευθεία, άρα ο παίκτης θα αφιχθεί ακόμη και εντός της ημέρας στη Θεσσαλονίκη. Θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά θα υπογράψει διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει κοντά στις 700.000 ευρώ τον χρόνο. Την περασμένη σεζόν, ο Κοεντράο που πέρασε και από το Μπερναμπέου, αγωνίστηκε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρίο Αβε, έχοντας 23 παρουσίες και μοιράζοντας πέντε ασίστ.

Οσον αφορά έναν άλλο στόχο, τον Φίλιπ Μπράνταριτς, στην Τούμπα έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν τα νέα που… ταξιδεύουν από την Ιταλία, έχουμε φτάσει στο τελευταίο στάδιο της κουβέντας ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη. Οι γείτονες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με το Sky Sports Italia, υπάρχει συμφωνία με τον ηλικίας 27 ετών κροάτη μέσο. Μένει να τα βρουν και οι ομάδες. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η Κάλιαρι απαιτούσε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά τώρα έχουν πέσει οι απαιτήσεις της περίπου στα μισά. Επίσης, έχει προταθεί και ο νεαρός (22) βραζιλιάνος μπακ, Αράνα, που δίδεται δανεικός από τη Σεβίλλη. Γενικά, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Χθες ο ΠΑΟΚ πέταξε ξανά για την Ολλανδία και πραγματοποιεί το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας του. Ο Αμπελ Φερέιρα παίρνει μαζί του όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνέχιζε τις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, μαζί και τους τραυματίες Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια. Είναι σαφές ότι μετά θα γνωστοποιηθούν ποιοι δεν θα παραμείνουν στο ρόστερ. Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο, διέψευσε ότι «κάτι τρέχει» με την Γκιμαράες και δήλωσε αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ και τη δουλειά που γίνεται στην Τούμπα.