Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά «φώναζε» πως η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση. Και δεν το «έλεγαν» μόνο οι εμφανίσεις, αλλά και ο προπονητής της ομάδας. Ο Μιγκέλ Καρντόσο είπε μετά το ματς με τη Μακάμπι Νετάνια ότι η ομάδα του είχε ανάγκη να δυναμώσει. Και ας έχει κάνει ήδη έξι μεταγραφές. Ηθελε το κάτι παραπάνω, τους παίκτες που θα μπουν και θα του αλλάξουν τα δεδομένα και την εικόνα της ομάδας.

Ο Βέρντε είναι ένας τέτοιος. Μια μεταγραφή που κοστίζει πολλά στην ΑΕΚ, αν υπολογίσουμε πως θα δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ στη Ρόμα συν το συμβόλαιο του παίκτη που θα είναι υψηλό. Από τη στιγμή που αξίζει πολλά, τότε η ΑΕΚ περιμένει και πολλά απ’ αυτόν. Οπως περιμένει και από τον Νέλσον Ολιβέιρα που φτάνει αύριο και θα γίνει ο βασικός επιθετικός της ομάδας.

Η έλευση δύο ποδοσφαιριστών τέτοιου επιπέδου μπορεί να διαφοροποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα παίξει η Ενωση και σίγουρα θα δώσει στον Καρντόσο μεγαλύτερες δυνατότητες για να κάνει όλα όσα έχει στο μυαλό του. Για να κάνει την ομάδα του περισσότερο ελκυστική και σίγουρα πιο δημιουργική, κάτι που είναι και ο μεγάλος του στόχος. Μια επιθετική ομάδα, που θα βγάζει πολλές φάσεις, θα δημιουργεί, θα πατάει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Καρντόσο θέλει παίκτες καλούς στο ένας εναντίον ενός και τους βρίσκει σε Βέρντε και Ολιβέιρα. Που να φέρουν το απρόβλεπτο, να αλλάξουν τις ισορροπίες, να πάρουν πάνω τους την ομάδα. Η εικόνα της ομάδας στην Πολωνία ενεργοποίησε τη διοίκηση, που έβαλε το χέρι στην τσέπη για να κάνει τα θελήματα του προπονητή της. Μόνο με αυτή τη λογική χτίζονται οι ομάδες.