Νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς απευθύνεται σε καινούργιες εταιρείες (start – ups). Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε start – ups που ασχολούνται με τεχνολογίες πληρωμών, τις λεγόμενες εταιρείες fintech, παρέχοντας σε αυτές συγκεκριμένες επιλογές και προτάσεις. Οι fintechs οι οποίες ενισχύονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι έχουν αρκετά περιθώρια για ανάπτυξη.

Το νέο πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην Αθήνα επειδή θεωρείται ότι στη χώρα μας υπάρχει δυναμική ανάπτυξη start – ups στον χρηματοοικονομικό τομέα. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλούς νέους προγραμματιστές με ταλέντο και με φιλοδοξία να δημιουργήσουν καινούργιες καινοτομικές εταιρείες.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ. Το πρόγραμμα που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες θα επικεντρωθεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές με μετάβαση από μετρητά στη χρήση καρτών. Αυτό θα επιδιωχθεί σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: τις ημερήσιες δαπάνες των ελλήνων καταναλωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό, τις μετακινήσεις καθώς και συναλλαγές προς καταναλωτή, καταναλωτή προς Δημόσιο, επιχείρηση προς επιχείρηση.

Οι πληρωμές και το ψηφιακό εμπόριο μεταβάλλονται γρήγορα, καθώς ο κόσμος γίνεται πιο ψηφιοποιημένος. Η στιγμή της πληρωμής μιας αγοράς γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη. Την πρακτική τέτοιων πληρωμών επιλέγουν πλέον όλο και περισσότεροι καταναλωτές για διάφορους λόγους.

To πρόγραμμα είναι της Visa και έχει την ονομασία Visa Innovation Program. Με το πρόγραμμα αυτό «παρέχουμε πρόσβαση σε προϊόντα, υπηρεσίες και τις τεχνολογίες μας στους προγραμματιστές εφαρμογών» λέει η Ανδρ. Παππά, Acting General Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.